Οι Εκδόσεις Σταμούλη προτείνουν βιβλία για το Πάσχα.

Εν όψει του Πάσχα, οι Εκδόσεις Σταμούλη σας προτείνουν παιδικά Πασχαλινά βιβλία. Τα κείμενα είναι γραμμένα σε γλώσσα καθημερινή για τα παιδιά 3 έως 12 ετών. Περιλαμβάνουν ιστορίες αγίων μας, όμορφες πασχαλινές ιστορίες, ιδέες για κατασκευές, αυτοκόλλητα. Αποτελούν όμορφα δώρα για μικρούς και μεγάλους.!

Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα

Ο Νικόλας μαθαίνει για το βασικό γεγονός που γιορτάζουμε κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας με απλό και χαριτωμένο τρόπο. Παράλληλα εξοικειώνεται με τα τεκταινόμενα στο ναό κάθε μέρα, ώστε να συμμετάσχει και ο ίδιος. Ένα βιβλίο για τα παιδιά 3 έως 5 ετών με πλούσια εικονογράφηση και έμμετρο λόγο που θα κάνει τα παιδιά να ζήσουν πιο ουσιαστικά τις πασχαλινές ημέρες.






Πάσχα με γιορτινές χειροτεχνίες και κατασκευές 

Πρωτότυπο και με πλούσιο υλικό παρά τη χαμηλή του τιμή, το δίγλωσσο αυτό τεύχος (ελληνικά, αγγλικά) δραστηριοτήτων για το Πάσχα μπορεί να απασχολήσει τα παιδιά για όλες τις μέρες των διακοπών δίνοντάς τους την ευκαιρία να χαρούν και να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα των μεγάλων αυτών ημερών.
Περιέχει:
  • Μια αφίσα Α3 με τη γνήσια παραδοσιακή εικόνα της Ανάστασης φιλοτεχνημένη από τη Χριστίνα Δουληγέρη για να στολίσουν τα παιδιά το δωμάτιό τους, το σπίτι ή την τάξη τους.
  • Υπέροχα αυτοκόλλητα για τα αυγά, αλλά και για τη δημιουργία ευχετηρίων καρτών και πάλι από το πινέλο της Χριστίνας Δουληγέρη.
  • Χρωμοσελίδες με χαριτωμένα σχέδια της Αγγελικής Δελεχά για να τα χρωματίσουν τα παιδιά και να κάνουν όμορφα καδράκια με τα έργα τους.
  • Σχέδια για αυγοθήκες, εκκλησάκι κλπ.- μικτές κατασκευές (χρωμάτισμα, κόψιμο, κόλλημα).

Η κυρά-Σαρακοστή
Ένα πολύ χαριτωμένο βιβλίο της Μαρίνας Παλιάκη-Μπόκια παρουσιάζουν οι εκδόσεις Σταμούλη στη σειρά ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ αφιερωμένο στη Σαρακοστή.
Είναι κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής εκκλησίας, χωρίς να αποκλείεται να δείξουν ενδιαφέρον και παιδιά 3ης και 4ης δημοτικού.
Το βιβλίο αξιοποιεί το λαϊκό έθιμο της κυρα-Σαρακοστής για να εισάγει τα μικρά παιδιά στη θεολογική σημασία των επτά Κυριακών της Σαρακοστής. Παράλληλα, επειδή τα παιδιά αγαπούν να μαθαίνουν μέσα από πρακτικές δραστηριότητες, η «κυρά-Σαρακοστή» περιέχει και ένα παράρτημα με χειροτεχνίες και παιχνίδια σχετικές με το θέμα.
Την εικονογράφηση επιμελήθηκαν η Αγγελική Δελεχά και η Παρασκευή Χατζηθανάση.
Το βιβλίο έχει σχήμα κυρα-Σαρακοστής που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά.


Γιορτάζω, τραγουδώ, παίζω, δημιουργώ - 4 

Οι εκδόσεις Σταμούλη μάς παρουσιάζουν το πολυαναμενόμενο τέταρτο βιβλίο και Cd της σειράς «Γιορτάζω, τραγουδώ, παίζω, δημιουργώ». Mια πλούσια έκδοση γεμάτη ιστορίες, παιχνίδια, ιδέες για κατασκευές, μαγειρική, ποιήματα, τραγούδια, ύμνους, που, ανάλογα με το περιεχόμενό της, προσφέρεται σε μια πολύ λογική τιμή.

Τα κείμενα είναι γραμμένα σε γλώσσα καθημερινή και ακούγονται με ευκολία από τα παιδιά 4 έως 12 ετών. Είναι το απόσταγμα της εμπειρίας των συγγραφέων ως μητέρων και εκπαιδευτικών, μια εμπνευσμένη προσπάθεια να γαλουχηθούν τα παιδιά μας με την ομορφιά της παράδοσής μας με σύγχρονο και πολύ ζωντανό τρόπο. Το Cd -πραγματικά χορταστικό- περιλαμβάνει ιστορίες, χαριτωμένους παιδικούς διαλόγους και πλούσιο μουσικό υλικό (τραγούδια, τροπάρια).

Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν οι μουσικοί Πέτρος Ζαράνης και Κώστας Φωτόπουλος, το Σχολείο Ψαλτικής, η Ελπίδα Παλιάκη. Στην έκδοση συμμετέχει η ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας Σοφία Χατζή και ο Νεκτάριος Γουναρίδης.

Η εικονογράφηση – μια έκρηξη χρωμάτων- συνδυάζει την καλαισθησία με την συγκίνηση.

«Γιορτάζω, τραγουδώ, παίζω, δημιουργώ» από τη Γιορτινή παρέα: Οπωσδήποτε θα ξυπνήσει σε γονείς και παιδιά διάθεση για δημιουργικότητα, ζωή, αγωνιστικότητα, χαρά.

Ανακαλύπτω τις Γιορτές με Χαρούμενες Δραστηριότητες 2

Το μικρό αυτό και εύχρηστο βιβλίο είναι μια εξαίρετη εισαγωγή στη σημασία των αγίων εικόνων της εκκλησίας μας για τα παιδιά. Ταυτόχρονα αποτελεί μια απλή και ολοκληρωμένη γνωριμία με το νόημα πέντε Δεσποτικών εορτών: Μεταμόρφωση, Ανάσταση του Λαζάρου, Βαϊοφόρος, Σταύρωση, Ανάσταση.
  • Ποιο είναι το γεγονός που γιορτάζουμε στις μεγάλες αυτές Δεσποτικές εορτές σύμφωνα με την εξιστόρηση του Ευαγγελίου; 
  • Ποια σημασία έχουν διάφορα στοιχεία και σύμβολα που βλέπουμε στην εικόνα της γιορτής; 
  • Τι σημαίνουν κάποιες λέξεις που βρίσκουμε στο απολυτίκιο της κάθε γιορτής;. 
  • Πώς θα χρωματίσουμε τα σχέδια ώστε να ακολουθήσουμε την παράδοση; 
  • Ποια είναι τα βασικά χρώματα της Αγιογραφίας; 
  • Πώς χρωματίζονται τα ενδύματα της Θεοτόκου και του Χριστού; 
Το Ανακαλύπτω τις γιορτές με χαρούμενες δραστηριότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το παιδί τόσο στο σπίτι, όσο και στο σχολείο ή στην Εκκλησία για την κατήχηση. Είναι ιδανικό βοήθημα για γονείς, δασκάλους και κατηχητές. Ένα πολύτιμο δώρο για το παιδί μας.

Η Ζωή του Χριστού μας

Τι θαύματα έκανε ο Χριστός; Ποια προσευχή μας δίδαξε; Ποιες είδαν πρώτες τον αναστημένο Χριστό; Τα παιδιά μαθαίνουν για την ζωή του Χριστού μας, μέσα από τις πανέμορφες αγιογραφίες του Τζώρτζη, που βρίσκονται στο καθολικό της Ι. Μ. Διονυσίου Αγίου Όρους. Ταυτόχρονα ξεκινούν ένα υπέροχο ταξίδι γνωριμίας με την Βυζαντινή τέχνη.





Η Αγάπη φέρνει την Άνοιξη

Ένα χωριό πλάι σ' ένα ποτάμι, ένας νερόμυλος κι ένας μυλωνάς που τραγουδούν. Μα ο χειμώνας φώλιασε στις καρδιές και στη φύση και η Άνοιξη, παρόλο που το Πάσχα πλησίαζε, αρνιόταν να φανεί. Και μόνο όταν άνοιξαν οι δρόμοι της αγάπης, φύτρωσε η πρώτη παπαρούνα κι ήρθε η Άνοιξη και το Πάσχα. Η Άνοιξη και το Πάσχα της αγάπης!





Σχόλια