Πασχαλινά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Που πήγε το Πάσχα;

Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης
Εικονογράφος: Fedele Chiara
Εκδόσεις: Πατάκη


O Βαγγέλης Ηλιόπουλος, γράφει ένα πραγματικά ξεχωριστό βιβλίο για το Πάσχα.
Η Νάνια, η μικρή γατούλα και πρωταγωνίστρια του βιβλίου, ψάχνει εναγωνίως να ανακαλύψει που πήγε το Πάσχα. Γιατί, για να μπορεί να έρθει, μάλλον από κάπου ξεκινά και κάπου θα θέλει να φτάσει. Έτσι, παρέα με μερικά καλά φιλαράκια, ξεκινά μια περιπλάνηση – αναζήτηση για το που μπορεί να κρύβεται το Πάσχα.
Θα το ψάξει σε φάρμες και  αγρούς, στη μεγάλη πόλη και τις αγορές της, σε καταστήματα με λαμπάδες και παιχνίδια. Θα το ψάξει περπατώντας σε πολύβουους δρόμους, ανάμεσα σε ανθρώπους που ψωνίζουν ασταμάτητα, θα το ψάξει ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο στους συνωστισμένους δρόμους, θα ρωτήσει μεγάλους και μικρούς και τελικά θα το βρεί, -κοίτα σύμπτωση- σε μια μικρή σπηλιά, σαν αυτή της Βηθλεέμ, γεμάτη με την αγάπη των φίλων της και την άγια ζεστασιά που σκορπίζει στην ήρεμη νύχτα  το Φως από τις πασχαλινές λαμπάδες.  
Γιατί το Πάσχα, όπως και τα Χριστούγεννα άλλωστε, δεν βρίσκεται στα πλούσια δώρα αλλά στις πλούσιες καρδιές, δεν ξοδεύεται σαν χρήμα αλλά μοιράζεται σαν αγάπη…


Η μαρουδίτσα που έφερε την πασχαλιά   
Συγγραφέας: Δικαίου Ελένη
Εικονογράφος: Καραστεργίου Απόστολος
Μια μικρή μαρουδίτσα γεννιέται στον ολάνθιστο κήπο ενός σπιτιού. Έχει γυαλιστερό κόκκινο φόρεμα με μαύρες βουλίτσες και μπορεί να σκαρφαλώνει στο κοτσάνι μιας μαργαρίτας και να πετάει από λουλούδι σε λουλούδι με τα φτεράκια της. Όμως δεν ξέρει ποια δουλειά ήρθε να κάνει πάνω στη γη. Μέχρι που ακούει ένα παιδικό τραγουδάκι.
Το πρώτο μου πασχαλινό βιβλίο Για παιδιά προσχολικής ηλικίας  
Συγγραφέας: Κανελλόπουλος Γρηγόρης, Ελένη Έλενα
Εικονογράφος: Κουτσογιαννόπουλος Δαυίδ Δημήτρης
"Το πρώτο μου πασχαλινό βιβλίο" είναι ένα βιβλίο γεμάτο πρωτότυπες πασχαλινές ασκήσεις, Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς . Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εξασκήσουν δεξιότητες ανάγνωσης, γραφής και μαθηματικών μέσα από ευχάριστο, δημιουργικό και βιωματικό τρόπο και να αξιοποιήσουν χαρούμενα και δημιουργικά το χρόνο τους.
Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά μαθαίνουν τα ήθη και τα έθιμα της μεγάλης αυτής γιορτής της χριστιανοσύνης και έτσι έρχονται σε επαφή με την πλούσια ελληνική παράδοση. Συγκεκριμένα, φτιάχνουν το χαρταετό, γνωρίζουν την κυρά-Σαρακοστή, πλάθουν και ζωγραφίζουν λαζαράκια, ανακαλύπτουν τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στολίζουν και ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά και παίζουν πασχαλινά παιχνίδια


Σχόλια