Οι εκδόσεις Κέδρος, προτείνουν Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία!

Μερικές φρέσκιες προτάσεις απο τις εκδόσεις Κέδρος.

Ανθούλα Αθανασιάδου
ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΩΡΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ

Εικονογράφηση: Άρτεμις Μιχαηλίδου
(Παραμύθι από 3 ετών)

Υπήρχε κάποτε μια όμορφη πριγκίπισσα που έψαχνε την αληθινή αγάπη.
Ήξερε πως η αγάπη δεν μετριέται με πράγματα, όσο πολύτιμα και ακριβά κι αν είναι.
Πως όμως θα ξεχώριζε τον κατάλληλο σύζυγο, κάποιον που να μπορεί να δει την αληθινή ομορφιά και να νιώσει την αληθινή αγάπη; Σκέφτηκε… σκέφτηκε.. και στο τέλος το βρήκε!


Άννα Δάλλα
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
Εικονογράφηση: Κατερίνα Ράπτη
(Περιπέτεια, από 9 ετών)

Ο κόσμος όπου ζουν οι δράκουλες δεν επικοινωνεί με τους υπόλοιπους κόσμους. Να όμως που τρεις μικροί δράκουλες κατάφεραν να βρεθούν στον κόσμο των ανθρώπων. Μια στιγμή, όμως! Πώς γίνεται όλα μα όλα στον κόσμο των ανθρώπων να μοιάζουν τόσο πολύ με τον δικό τους κόσμο;
Ο Θοδωρής – ο ήρωας της ιστορίας μας – είναι ένας συνηθισμένος εντεκάχρονος. Προτιμά το διάλειμμα από το μάθημα, βρίσκει τα κορίτσια της ηλικίας του χαζά, λατρεύει τα καινούρια μοντέλα της Mercedes και, φυσικά, τις περιπέτειες.  Η διαφορά από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του είναι ότι αυτός δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένας μικρός κόμης δράκουλας  που ζει σε έναν ειδικό κόσμο για δράκουλες. Ο Θοδωρής και οι φίλοι του – ο Κωστής και ο Αλέξης, ας μην ξεχνιόμαστε, δράκουλες κι αυτοί – ζουν τη νύχτα  αντί για την ημέρα, πίνουν σοκολατούχο αίμα αντί για γάλα και τρώνε ζουζούνια αντί για δημητριακά στο πρωινό τους. Στην ιστορία μας μπλέκουν σε μια μοναδική περιπέτεια και κάνουν πραγματικότητα το πιο απίθανο και ταυτόχρονα το πιο απαγορευμένο όνειρο κάθε μικρού κόμη δράκουλα: Καταφέρνουν να συναντήσουν ανθρώπους! Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα ανακαλύψουν ότι οι άνθρωποι είναι τελικά πολύ διαφορετικοί από αυτό που φαντάζονταν και ενδόμυχα φοβούνταν.
Μια απολαυστική, πρωτότυπη, χιουμοριστική, τρυφερή και συναρπαστική ιστορία για αγόρια και κορίτσια, παιδάκια και δρακουλάκια.

Ασπασία Μαυρομμάτη
Τέοντορ ο ινδοκαρυδούλης
(από 8 ετών)

Σε ένα εξωτικό νησί του Ινδικού Ωκεανού, τη Σρι Λάνκα, μέσα σε μια ζούγκλα, μεγαλώνει μια κοκοφοινικιά με τα ινδοκάρυδά της. Ο Τέο, το πιο μικρό ινδοκάρυδο, είναι πολύ ξεχωριστός. Ευαίσθητος και συνεσταλμένος, ζει στο δικό του, φανταστικό κόσμο και συχνά βλέπει στον ύπνο του μια ύπαρξη που δε μοιάζει με κανένα φυτό ή ζώο της ζούγκλας.
Ποια είναι αυτή η ύπαρξη που του συστήνεται σαν παιδάκι και του μιλάει σε μια άγνωστη γλώσσα; Γιατί επισκέπτεται τον Τέο στα όνειρά του και, περιέργως, έχει το ίδιο όνομα με αυτόν;
Η ζωή του Τέο του ινδοκαρυδούλη αναστατώνεται όταν βλέπει στον ύπνο του ότι το παιδάκι βρίσκεται σε κίνδυνο. Θέλοντας να το βοηθήσει, ο Τέο ζητάει τη βοήθεια της μαμάς του και των δύο φίλων του, ενός παπαγάλου και ενός μανιταριού.
Με ενωμένες τις δυνάμεις τους, τα ζώα και τα φυτά της ζούγκλας θα βοηθήσουν τον Τέο στην πιο συναρπαστική περιπέτεια της ζωής του.


Έρη Ρίτσου
Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ

Εικονογράφηση: Δημήτρης Κάσδαγλης
(Παραμύθι από 3 ετών)

Ξέρετε εσείς κανένα παιδάκι που να μην τρώει το φαγητό του;
Εγώ ξέρω. Καμηλοπαρδαλάκι όμως ξέρετε;
Ε, λοιπόν, αυτή είναι η Νεφέλη.  Μια μικρούλα καμηλοπάρδαλη που δεν μπορεί να κατεβάσει μπουκιά απ’ τα δροσερά, τρυφερά φυλλαράκια που με τόση φροντίδα εξασφαλίζει η μαμά της.
Πόσο στεναχωριέται αυτή η καημένη μαμά, πόσο ανησυχεί! Αλλά η Νεφέλη το βιολί της. Ώσπου μια μέρα ένας μεγάλος κίνδυνος θα κάνει τη Νεφέλη να καταλάβει πολλά πράγματα και ν’ αλλάξει …βιολί.


Πάνου Χριστοδούλου
Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εικονογράφηση: Φαίη Ρετηνιώτη
(Περιπέτεια, από 10 ετών)

Η Σπιτική Μπεσαμέλ, το γκουρμέ εστιατόριο της Πασταφλόρινας, κινδυνεύει με λουκέτο! Οι ιδιοκτήτες του, οι ξακουστοί σεφ Μπεσαμέλ, έχουν δηλητηριαστεί, και ο μόνος που μπορεί να αναλάβει τη διεύθυνση του εστιατορίου είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας, ο Ζαχαρίας.
Ο Ζαχαρίας όμως, εκτός του ότι δεν έχει ιδέα από μαγειρική, αρνείται να μαγειρέψει τα τρόφιμα της κουζίνας γιατί είναι… φίλοι του!
Πώς όμως θα συνεχίζουν να επισκέπτονται τη Σπιτική Μπεσαμέλ η καχύποπτη δήμαρχος, ο τετράπαχος περιπτεράς και οι υπόλοιποι Πασταφλορίτες; Μήπως η παραξενιά αυτή του Ζαχαρία οδηγήσει σε άδοξο τέλος το εστιατόριο;
Ο αδίστακτος Τσιζμπεργκερίδης έχει λόγο να στρίβει χαιρέκακα το λιγδιασμένο του μουστάκι; Τι γνώμη έχουν για όσα συμβαίνουν τα οξύθυμα αυγά, τα ερωτοχτυπημένα μακαρόνια με τον ζουμερό κιμά και τα υπόλοιπα τρόφιμα της κουζίνας;
Τελικώς υπάρχει συνταγή σωτηρίας για τη Σπιτική Μπεσαμέλ; Μπορεί να σωθεί ένα εστιατόριο με συνταγές που ως κύρια συστατικά έχουν την καλοσύνη, τη φιλία και τη συγχώρεση;
Μια συναρπαστική, ξεκαρδιστική περιπέτεια με απρόβλεπτους πρωταγωνιστές.




Σχόλια