Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

H γνωστή συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη, προτείνει Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία!

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο παίρνοντας πτυχίο πιάνου στην τάξη της Ρίτας Βούρτση. Παράλληλα έκανε μαθήματα τραγουδιού στην τάξη της Φωτεινής Ορφανίδου στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο. Παρακολούθησε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα του συστήματος Orff, καθώς και πιανιστικά σεμινάρια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Εργάστηκε στην ΕΡΑ 2 ως μουσικός παραγωγός (1988-90) και ως καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πάρου (1992-94) και στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής (1995-98). Τον Απρίλιο του 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, με τίτλο "Η παραμυθάδα με τις νότες", από τα "Ελληνικά Γράμματα". Ακολούθησαν από τις ίδιες εκδόσεις τα βιβλία: "Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι" (2000), "Τα παράξενα Χριστούγεννα του Ορέστη" (2000), "Θα σ' το πω μ' ένα τραγούδι (2001), "Το παιδί με το ακορντεόν" (2003).
Στην ίδια ανήκει η τρίτομη σειρά βιβλίων, που περιλαμβάνει και CD, με τίτλο "Θέατρο και Μουσικοκινητική" α) για τα Χριστούγεννα (2002), β) για τις καλοκαιρινές παραστάσεις, γ) για γιορτές στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο (2003, "Διάπλαση"). Από το 1998 μέχρι σήμερα διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και από το 2001 στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ν.Ε.Θ. Γιώργου Αρμένη. Κατά καιρούς συνεργάζεται επί σκηνής είτε ως μουσικός διδάσκαλος είτε ως μουσικός επιμελητής (πηγή: ekebi.gr + biblionet.gr)

Η ίδια μας λέει: Εάν θα πρότεινα κάποια απο τα δικά μου βιβλία -χωρίς να έχω την ευκολία να ξεχωρίσω κάποια -θα έβαζα για συναισθηματικούς λόγους σαν πέντε "πρώτα μου" τα εξής:


"Όμορφη πόλη" απο την σειρά "Με αφορμή ένα τραγούδι" -εκδόσεις  Διάπλαση - ένα βιβλίο που αναπολεί τα παιδικά μας καλοκαίρια με την γιαγιά και τον παππού στο χωριό . Η ιστορία κυλάει στην μοναδική όμορφη πόλη των Χανίων , βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Θεοδωράκη και σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.


"Σαν Ζάχαρη Άχνη" -ένα βιβλίο που αναφέρεται στον παιδικό διαβήτη μέσα απο μια πρωτότυπη μυθοπλασία χωρίς να γίνετια μελοδραματικό αλλά ουσιαστικό , με χιούμορ και στόχο να βοηθήσει τα παιδία να ξεπερνούν σοβαρές δυσκολίες ή ασθένειες -εκδόσεις Διάπλαση"Μια Ψιψίνα που βρήκε το νόημα της ζωής" -ένα βιβλίο που με πολύ απλο τρόπο ,με ηρωίδα την Ψίνα Ψιψίνα , μας προτρέπει να ανακαλύψουμε τις απλές χαρές που βρίσκονται στην καθημερινότητά μας... - εκδόσεις Διάπλαση


" Το Σύννεφο έφερε Βροχή" - απο την σειρά "Με αφορμή ένα Τραγούδι" - ένα βιβλίο που μας μιλαει για την αξία της πραγματικής , αληθινής φιλίας . Μιας φιλίας που αναπτύσεται ανάμεσα σε έναν καλά ριζωμένο Πλάτανο και σε ένα μικρό συννεφάκι που εμφανίζεται ξαφνικά για να τον δροσίσει .Βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε στίχους Β . Γκόυφα και μουσική Μ .Χατζιδάκι .--εκδόσεις Διάπλαση


"Ένα καράβι γεμάτο Όνειρα" - απο την σειρά "Μιούζικαλ για παιδιά" .Ένα βιβλίο γεμάτο μουσική και τραγούδι που μιλάει για την συμπόρευση των λαων και για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Μεσα σε ένα καράβι θα συναντηθούν για να ταξιδέψουν παιδιά απο διάφορες χώρες του κόσμου και διαφορετικές κουλτούρες. Εκεί θα ανακ΄΄υψουν πόσο όμορφο είναι να συμπορέυτεια κανείς ακόμα κιαν έχει διαφορετικό χρώμα στο δέρμα του ή διαφορετική θρησκεία... - εκδόσεις Διάπλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου