Οι εκδόσεις Τετράγωνο προτείνουν βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές!


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Συγγραφέας:Έρικα – Αγγέλικα Γαρμπή  
Ένα 10χρονο αγόρι βαριέται αφάνταστα που θα μείνει στην πόλη καλοκαιριάτικα και αποφασίζει να γράψει το πρώτο του ημερολόγιο!
 «Αγαπητό ημερολόγιο, ονομάζομαι Πέτρος και δεν έχω ξαναγράψει ποτέ τις σκέψεις μου...ούτε δυο αράδες. Κοντεύω τα δέκα. Πέρυσι τα Χριστούγεννα σε έφερε η γιαγιά μου. Δεν είχαν βάλει την σύνταξή της στην τράπεζα και δεν μπορούσε να μου πάρει κάτι καλύτερο. Ήσουν τυλιγμένο με κόκκινες κορδέλες κάτω από το δέντρο. Αυτή η γιαγιά Φώφη, ημερολόγιο βρήκε να μου πάρει; Μα για κορίτσι με πέρασε;»
Ο δεκάχρονος Πέτρος, απ’ ότι καταλάβατε είναι παιδί της μεγαλούπολης, περνά το καλοκαίρι του με μεγάλη βαρεμάρα, καθώς δεν προβλέπονται διακοπές! Αφού έχει κάνει τα πάντα, από παιχνίδι μέχρι ζαβολιές αποφασίζει να γράψει το πρώτο του βιβλίο κρατώντας ημερολόγιο. Μέσα από ένα αστείο ταξίδι, κάνει διάφορες ανακαλύψεις για τους φίλους του, και για τον εαυτό του, αναπολώντας τις ωραίες στιγμές που πέρασαν.
Ένα πολύ όμορφο βιβλίο, που θυμίζει μαθητικό τετράδιο και μια ωραία αφορμή να ξεκινήσουν τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι να καταγράφουν τις εμπειρίες τους, να μαθάινουν τον εαυτό τους και τους άλλους απλώνοντας τις σκέψεις τους στο χαρτί!


Παραμύθια της Θάλασσας
Συγγραφέας: Ευαγγελίας Στάθη
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
για παιδιά έως 7 ετών

Δύο πολύ χαριτωμένες ιστορίες γραμμένες σε πρωτότυπους και συνάμα ευκολομνημόνευτους στίχους!
Συχνά τα καρχαριάκια, που είναι πολύ μεγάλα ψάρια και οι αθερινούλες, που είναι πολύ μικρά ψαράκια, χάνουν για λίγο το νόημα της ζωής, φοβούνται μπροστά σε απώλειες και αναρωτιούνται τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.
Τι μπορεί να καθησυχάσει τέτοια πλάσματα; Υπάρχει κάποια παρηγοριά ή «συνταγή ευτυχίας»;
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΝΑ
Ζήστε μια περιπέτεια στα μυστηριώδη νερά του ωκεανού, με ήρωες δυο καρχαριάκια. Μη φοβηθεί κανείς! Αυτοί οι καρχαρίες είναι ακίνδυνοι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ερωτεύονται και γίνονται τολμηροί εξερευνητές…
Αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο φόβο, αυτόν της μοναξιάς, ανακαλύπτουν την αγάπη και μένουν αχώριστοι για πάντα.
ΛΑΜΠΡΙΝΗ Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΑΘΕΡΙΝΑ
Ακούσατε, ακούσατε! Προλάβετε την παράσταση της αθερίνας θεατρίνας μες στο βασίλειο του Ποσειδώνα. Μια ματιά στα παρασκήνια αρκεί για να ξεπεραστούν οι πιο κρυφοί σας φόβοι και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Κυρίως αυτό!
Ξεκαρδιστικοί θεατές μπροστά στο παλκοσένικο του βυθού και μαθήματα θάρρους από μια αθερίνα σταρ… Στο τέλος του έργου, το μόνο που θα λάμψει είναι η δύναμη της ψυχής.

Και τα δύο παραμύθια μαθαίνουν στους μικρούς αναγνώστες πώς να αγαπούν τη ζωή και τα πραγματικά της χαρίσματα, αφού ταξιδέψουν στον ονειρεμένο κόσμο του θαλάσσιου βυθού μέσα από σύγχρονες, κατανοητές εικονογραφήσεις και έμμετρα κείμενα γεμάτα φαντασία και εκπλήξεις.
Σε μία εποχή όπου η συμφιλίωση με το περιβάλλον φαντάζει ως η πολυτιμότερη αξία, διαβάστε και ξαναδιαβάστε αυτά τα υπέροχα έμμετρα παραμυθάκια, που είναι αφιερωμένα στη θαυμαστή ζωή της θάλασσας.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και παιχνίδι. Κάθε παιδί θα μπορεί να μπογιατίσει τις εικόνες του παραμυθιού με τα δικά του χρώματα.



Μάθε τους αριθμούς μετρώντας ζωάκια
Γενική επιμέλεια Νίκος Μουρατίδης
Εικονογράφηση Σοφία Γαλή
για παιδιά έως 5 ετών

Στην πιο τρυφερή του ηλικία, το παιδάκι σας έχει πραγματικά ανάγκη από ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Τι πιο δημιουργικό παιχνίδι απ’ αυτό το πολύ πρωτότυπο ΒΙΒΛΙΟ, που μαθαίνει στα μικρά παιδιά να μετρούν από το 1 μέχρι το 20, βοηθούμενα από πολύ χαριτωμένα γαϊδουράκια, ψαράκια, γατάκια, πουλάκια κι άλλα πολύχρωμα ζωάκια!
Αν κάνετε «μάθημα» στο παιδάκι σας, θα χασμουρηθεί. Αν του μετράτε απ’ το βράδυ ως το πρωί, θα κουραστεί. Αν του πάρετε αριθμομηχανή, θα μπερδευτεί. Μπορείτε όμως να παίζετε μαζί ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΖΩΑΚΙΑ, που του αρέσουνε πάρα πολύ! Έτσι, θ’ αναγνωρίζει από νωρίς τους αριθμούς, τα χρώματα, τα ζώα, αλλά και βασικές έννοιες. Κι όταν μια μέρα αγαπήσει τη μουσική, τα μαθηματικά, τη φιλοσοφία, τις καλές τέχνες, τις γλώσσες του κόσμου όλου… εσείς θα ξέρετε ότι είχε το πιο έξυπνο βιβλίο για αριθμητάρι!

Σχόλια