Βιβλία για το καλοκαίρι απο τις εκδόσεις Κέδρος.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!
Συγγραφέας: ΧΡΙΣΤΟΓΕΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 Ένα πρωτότυπο βιβλίο που στόχο έχει, μέσα από μία σειρά ευχάριστων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον και τη θέληση του παιδιού για μάθηση, στοιχεία απαραίτητα για την προσαρμογή και την απόδοσή του στο σχολείο.
Το βιβλίο είναι βασισμένο στο Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το νηπιαγωγείο και μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς, που θέλουν να μυήσουν τα παιδιά στον όμορφο και συναρπαστικό κόσμο της γνώσης και της δημιουργίας. Τους παρέχει τη δυνατότητα, μέσα από κοινές δραστηριότητες, να βρεθούν κοντά τους, να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης τους, να δουν τις δυνατότητές τους και να τα ενθαρρύνουν στην ομαλή μετάβασή τους από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.
Οι δραστηριότητες του βιβλίου αυτού έχουν νόημα και ενδιαφέρον για τα παιδιά, και έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στη διδακτική πράξη. Συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση και το παιχνίδι, φέρνοντας σε επαφή τα παιδιά με τομείς όπως ο πολιτισμός, η υγεία και το περιβάλλον.
Στις σελίδες του βιβλίου δίνονται:
• Ασκήσεις ανάγνωσης, γραφής, μαθηματικών
• Ιδέες για παιχνίδια, κουκλοθέατρο, κατασκευές



ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Εικονογράφηση: Βίλλυ Καραμπατζιά

Σήμερα Κυριακή θα πάμε εκδρομή.
Μπείτε στο λεωφορείο, στις θέσεις δύο δύο…
Μα πόσοι θα χωρέσουν τελικά στο λεωφορείο;
Ποιοι θα μπουν μέσα με χαρά;
Πόσοι θα μείνουν στην ουρά;
Μια αστεία έμμετρη ιστορία, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εξασκηθούν στην αρίθμηση και να κάνουν απλές προσθέσεις και αφαιρέσεις. Το βιβλίο συνοδεύεται από υλικό και ιδέες για παιχνίδια με τους αριθμούς στο σχολείο ή το σπίτι.


ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Συγγραφέας: ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
 Εικονογράφηση: Βίλλυ Καραμπατζιά

Τι γυρεύει άραγε ένας πεινασμένος δράκος στην κουζίνα;
Τι ετοιμάζεται να φτιάξει;
Ποιες δυσκολίες πρόκειται να συναντήσει;
Είστε έτοιμοι να τον βοηθήσετε;
Ένα έξυπνο, γραμμένο με χιούμορ βιβλίο για να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά τις ποσότητε και τα μυστικά της κουζίνας!  Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν ευχάριστες δραστηριότητες και ασκήσεις.
  

Σχόλια