28 ιστορίες για καληνύχτα...και όχι μόνο...

"Ο γερο-αρκούδος καθόταν στο λιβάδι και κοιτούσε ψηλά πάνω το φεγγάρι, που κρεμόταν ολοστρόγγυλο και κίτρινο απο τον ουρανό.
"Αχ και να μπορούσα να τη φτάσω αυτήν τη λαχταριστή κηρύθρα, θα είχα τουλάχιστον μια λιχουδιά να μασουλάω..." σκέφτηκε ο αρκούδος.
Εκείνη τη στιγμή είδε κάτι φωτεινό να σκίζει το νυχτερινό ουρανό. Γινόταν όλο και μεγαλύτερο και ερχόταν καταπάνω του.
Βοήθεια, τι είν' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ; 'Εκλεισε τα μάτια του με τις πατούσες του, ελπίζοντας να ην τον βρει κανένα κακό..."
Τελικά τον γερο-αρκούδο δεν τον βρήκε κανένα κακό! Μόνο ένας μικρός, μαθητευόμενος, φύλακας- άγγελος, που μάθαινε να πετάει και κυρίως να προσγειώνεται!
Ο αρκούδος και το μικρό αγγελάκι, ανάμεσα στα δυο φεγγάρια θα ανταλλάξουν ιστορίες και θα ανακαλύψουν ότι μπορεί σε άλλους να αρέσουν οι ηλιαχτίδες μακαρονάδα και σε άλλους το μέλι, αλλά οι ιστορίες αρέσουν σε όλους: σε αρκούδες, σε αγγέλους, σε παιδιά και σε μεγάλους. Φτάνει να είναι μια ωραία ιστορία.
Και σίγουρα οι 28 ιστορίες του βιβλίου είναι μοναδικές, αστείες, ονειρικές, συγκινητικές και έχουν υπέροχη εικονογράφηση. Και ακόμα πιο όμορφος είναι ο τρόπος που συνδέεται η μία ιστορία με την άλλη, οι σύντομες συζητήσεις του αρκούδου και του αγγέλου, η φιλία που αναπτύσεται μεταξύ τους και το μεγάλο μυστικό που τους ενώνει...Αυτό που μόνο οι φύλακες άγγελοι ξέρουν και μας το ψυθυρίζουν κάθε βράδυ στα όνειρα μας....

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Ανθολόγηση: Μπριγκίττε Βένιγκερ
Εικονογράφηση: Εύα Θάρλετ 
Εκδόσεις: Πατάκη

Ευχαριστώ πολύ τη Βίκυ Παπαδοπούλου που μου πρότεινε αυτό το βιβλίο.

Σχόλια