O Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα

O Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα είναι ένα βιβλίο "που ταιριάζει τα αταίριαστα. Μια ιστορία που τα "βάζει" με έννοιες όπως η ταυτότητα και η διαφορετικότητα. Μια ιστορία που δεν φοβάται τις διασταυρώσεις και τις επιμειξίες..."
Ο Ιπποπότης είναι ένας ιπποπόταμος διαφορετικός από τους άλλους, μιας και φοράει πανοπλία.
Μη μπορώντας να ακολουθήσει την "κανονική" ζωή των ιπποπόταμων, ξεκινά να αναζητεί την νεράιδα που θα είναι ικανή να τον απαλλάξει από την πανοπλία του.
Στο δρόμο του συναντά μια σειρά από περίεργα πλάσματα, που προσπαθούν να τον πείσουν ότι δεν υπάρχουν πια νεράιδες. Ο Iπποπότης με πείσμα και θέληση θα συνεχίσει να ψάχνει, ώσπου στο τέλος θα συναντήσει τη Νεραϊγελάδα, που ίσως να μην μοιάζει με την νεράιδα των ονείρων του, αλλά είναι η δική του νεράιδα, που τον αγαπά όπως είναι, τον κάνει να γελά και είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει στα πέρατα του κόσμου.
Μέσα από το ταξίδι του Ιπποπότη, το παιδί μαθαίνει ότι στο δρόμο της ζωής του μπορεί να συναντήσει πολλά, διαφορετικά και παράξενα πλάσματα, που όμως δεν είναι στα αλήθεια περισσότερο παράξενα από ότι ίσως και το ίδιο μοιάζει στα δικά στους μάτια. Μα πάνω από όλα μαθαίνει ότι δεν είναι τα όνειρα που μας εγκαταλείπουν, αλλά εμείς που δεν τα αναζητούμε πια.
Η εικονογράφηση είναι υπέροχη, συναγωνίζεται σε φαντασία και έμπνευση το κείμενο, με μια μοναδική παιδικότητα και μια γλυκιά μελαγχολία και ντροπαλότητα να τη χαρακτηρίζει.

Συγγραφέας: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Εικονογράφος: Βασίλης Παπατσαρούχας
Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

Σχόλια