Βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια.

Όπως είχα προαναγγείλει μερικές μέρες νωρίτερα, από τις 20 Νοεμβρίου, ημέρα υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τον ΟΗΕ, θα ξεκινήσει ένα αφιέρωμα σε βιβλία σχετικά με τη διαφορετικότητα, την ισότητα, την καταπολέμηση της βίας (σε όλες της τις μορφές) και του πολέμου, την ειρήνη, την συνύπαρξη, την προσφυγιά κλπ.
Αφορμή για το αφιέρωμα αυτό, στάθηκε ο κατάλογος βιβλίων που έχει εκδόσει η ΜΚΟ "Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού", τα οποία έχουν επιλεγεί με βάση τη συνάφειά τους σε σχέση με τη Σύμβαση σαν σύνολο, αλλά και τα επιμέρους άρθρα που την απαρτίζουν.
Στο αφιέρωμα που θα γίνει μέσα από τις σελίδες αυτού του blog, πέραν των προτάσεων που ήδη υπάρχουν στον ως άνω κατάλογο, θα βρείτε και τις δικές μου προτάσεις, αλλά και προτάσεις φίλων αυτής της σελίδας, που το περιεχόμενο τους, πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης σε ένα τέτοιο αναθεωρημένο ίσως κατάλογο.
Τα βιβλία που θα προταθούν είναι πράγματι αντιπροσωπευτικά της θεματικής ενότητας "Διαφορετικότητα" και θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για να κάνετε τις δικές σας επιλογές, είτε ως γονείς, είτε ως εκπαιδευτικοί.
Σχετικά με το περιεχόμενο και το σκοπό του καταλόγου του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιού, αλλά και για να "κατεβάσετε" τον κατάλογο, μπορείτε να επισκεφτείτε το σύνδεσμο:
Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

Σχόλια