Οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός στον κατάλογο "Βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια"

"Στις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός, με λέξεις, χρώματα και ήχους, πλάθουμε ιστορίες που καλλιεργούν την αγάπη για τη γνώση, ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης και τρέφουν την παιδική φαντασία. Οι μικροί μας αναγνώστες, μαζί με την απόλαυση μιας ποιοτικής λογοτεχνίας εξοικειώνονται με τον σεβασμό και την αγάπη για τον άνθρωπο, τη φύση και όλα τα πλάσματα που ζουν πάνω στον πλανήτη μας".
Το σημείωμα αυτό "κλείνει" τα περισσότερα βιβλία των εκδόσεων Επόμενος Σταθμός και πραγματικά ανταποκρίνεται στην εμπειρία του αναγνώστη. Τα τρία βιβλία των εκδόσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο "Βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια", αποτελούν μια ιδιαίτερη ματιά στη διαφορετικότητα και ό,τι μας κάνει ξεχωριστούς.

Τα Παιδιά των Λουλουδιών
της Jen Wojtowicz
εικονογράφηση Steve Adams
Μια τρυφερή και ευφάνταστη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης και την αξία της κατανόησης προς κάθε τι διαφορετικό. Ένα αγόρι που τις νύχτες με πανσέληνο ανθίζει, ένα κορίτσι που φορά πάντα ένα λουλούδι πίσω από το αυτί, και ένα ζευγάρι παπούτσια χορού φτιαγμένα στο χέρι, συνθέτουν μια τρυφερή ιστορία, για όσα η αγάπη μπορεί να καταφέρει.

Ο Τσουρέκης που τον έλεγαν Ελία
του Γιώργου Τούλα
εικονογράφηση Θανάσης Τσαμπούκας
Ένα ξένο παιδί φτάνει μια μέρα σε ένα χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Κοντά στα σύνορα. Πέντε παιδιά στη νέα του γειτονιά, τα 5Μ, νοιώθουν παράξενα μαζί του. Και του το δείχνουν. Πώς θα καταφέρει να κερδίσει τη φιλία τους; Πώς νοιώθει ένα παιδί που το όνομα του είναι Ελία και όλοι τον φωνάζουν Τσουρέκη; Η ιστορία ενός αλλιώτικου παιδιού, που παρέα με με μια γάτα και μια κουκουβάγια, κατάφερε δυο θαύματα μέσα σε ένα καλοκαίρι: να καθαρίσει όλα τα αστέρια του Αυγουστιάτικου ουρανού, και να διώξει τους εφιάλτες φόβους από τα όνειρα των παιδιών. Η ιστορία του Ελία που μετά το καλοκαίρι εκείνο, κανείς δεν τον ξαναφώναξε Τσουρέκη.

 Τα τέρατα δεν αγαπούν το φεγγάρι
της Marjane Satrapi
εικονογράφηση Marjane Satrapi
Κάθε βράδυ τρία απαίσια τερατάκια δεν αφήνουν τη Μαρία να κοιμηθεί.
Τα τερατάκια φοβούνται το φως.
Έτσι η Μαρία αποφασίζει να φέρει το φεγγάρι στο δωμάτιό της...
Τι γίνεται όμως εκεί έξω στο δρόμο, χωρίς το φεγγάρι να σκορπίζει το φως του;
Και γιατί στα παιδάκια αρέσει να κοιμούνται με μια γάτα κουλουριασμένη στην άκρη του κρεβατιού τους;
 Μια ιστορία που διδάσκει ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα, μπορεί να βρεθεί μέσα απο τη συννενόηση και την αμοιβαία κατανόηση και όχι από αυθαίρετες πράξεις με γνώμονα το προσωπικό όφελος.

Σχόλια