Βιβλία για τα Δικαιώματα του Παιδιού απο τις εκδόσεις Διάπλους

Τα βιβλία των εκδόσεων Διάπλους που παρουσιάζονται, δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση του καταλόγου της ΜΚΟ Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Το περιεχόμενο τους βέβαια είναι απόλυτα σχετικό, μιας και πραγματεύονται όψεις της παιδικής ηλικίας που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παιδιού. Τα βιβλία τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών αλλά και στην κοινωνική και πολιτική αγωγή τους, συνοδεύονται από πλήθος πληροφοριών, φύλλων εργασίας, δραστηριοτήτων, που δίνουν τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς. την ευκαιρία να εμβαθύνουν στο κάθε θέμα ξεχωριστά, να πειραματιστούν, να προβληματιστούν και να οδηγηθούν μέσα από τη συνεργασία στις δικές τους λύσεις και προτάσεις.


Έχω μήνυμα για όλα τα παιδιά της γης (+CD-ROM)
Τα διακαιώματα του παιδιού
Συγγραφέας Κατερίνα Τζαβάρα
Εικονογράφος: Δημήτρης Ρίζος
Μια παρέα παιδιών σε κάποιο σχολείο στην Ελλάδα γίνεται αφορμή να αρχίσει να ταξιδεύει μια τεράστια αλυσίδα μηνυμάτων και ευχών για αγάπη, αλληλεγγύη και φιλία σε όλα τα σχολεία του κόσμου!
Οι μικροί αγγελιοφόροι της ειρήνης ανακαλύπτουν πόσο σημαντικό αλλά και δύσκολο είναι για κάθε παιδί, όπου κι αν ζει, να κατακτήσει τα δικαιώματά του, αλλά και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του...
Με την παγκόσμια "γλώσσα των Τεχνών" αποφασίζουν να επικοινωνήσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε όλα τα παιδιά της γης!
Με τη βοήθεια της ίδιας "γλώσσας" ο εκπαιδευτικός θα ανακαλύψει μέσα στο βιβλίο κρυμμένες ευκαιρίες, μέσα από ευχάριστες και πρωτότυπες δραστηριότητες, για να οργανώσει Προγράμματα Εκπαίδευσης των μαθητών του στα ανθρώπινα Δικαιώματα του παιδιού.
Ακολούθησε την αλυσίδα της ιστορίας και γίνε κι εσύ αγγελιοφόρος της ελπίδας στο δικό σου σχολείο.


ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ (+ DVD)
συγγραφέας ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
εικονογράφος : ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μια ιστορία που έχει ως θέμα την ανταγωνιστικότητα και τη συνεργασία. Μπορούμε να καλλιεργήσουμε
δεξιότητες ώστε τα παιδιά να ξεπεράσουν τον εγωκεντρισμό τους, τη δυσκολία στη διαχείριση των συναισθημάτων
και να διευκολυνθούν στην αποδοχή του διαφορετικού;
Το πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας που συνοδεύει το παραμύθι εμπεριέχει δραστηριότητες που δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά να ονειρευτούν,
να παράγουν γνώση, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν για την επίλυση προβλημάτων, να πάρουν αποφάσεις, να οδηγηθούν σε δρόμους προσωπικής αναζήτησης.

ΠΟΝΤΙΚΟΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΑ (+CD-ROM)
συγγραφέας ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
εικονογράφος : ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μέσα στο σπίτι μας, στο σχολείο μας, στην καθημερινότητα μας!
Έκανε τη ζωή μας εύκολη, όμορφη και χαρούμενη!
Μετέτρεψε τον πλανήτη σ' ένα μεγάλο χωριό!
Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα της επιστήμης!
Το νέο ηλεκτρονικό σύμπαν μας προσφέρει γνώση, πληροφορίες, ψυχαγωγία σε κλάσματα του δευτερολέπτου!
Η πολύωρη όμως και χωρίς έλεγχο χρήση του κρύβει πολλούς κινδύνους για τη σωματική και ψυχική μας υγεία
Το ίδιο ισχύει με την τηλεόραση και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες συμπληρώνουν την επιδρομή των οπτικοακουστικών μέσων που δεχόμαστε.
Ας μην ξεχνάμε ότι ένα επίτευγμα από μόνο του δεν μπορεί να είναι καλό ή κακό, ούτε ευθύνεται η επιστήμη για τα αποτελέσματα που συνεπάγεται η χρήση του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τρόπος χρήσης καθορίζει και τις συνέπειές του...

Σχόλια