Κάποιος να μ' αγαπάει!

Το βιβλίο αυτό μιλάει για τη σπουδαιότητα της υιοθεσίας.
Για μένα όμως αποτελεί τον πιο ιδανικό οδηγό για μαμάδες.
Τώρα που ο κόσμος (ο ηλεκτρονικός τουλάχιστον) έχει γεμίσει από super μαμάδες, που μαγειρεύουν τέλεια, φτιάχνουν υπέροχα παιχνίδια στο άψε σβήσε, ξέρουν τις καλύτερες ιστορίες να διηγηθούν και γνωρίζουν απ΄έξω κι ανακατωτά όλα τα διαθέσιμα παιδικά θεάματα, ε...αυτό το θαυμάσιο βιβλίο μας θυμίζει τι είναι πραγματικά σημαντικό.
Κι αν υπάρχουν και άλλες μαμάδες σαν κι εμένα που αγαπούν πολύ τα παιδιά τους, αλλά είναι "κανονικές", αγχώνονται,θυμώνουν, δεν τους φτάνει ο χρόνος, απογοητεύονται, νιώθουν ενοχές που δεν ξέρουν να φτιάχνουν τοστ σε σχήμα κουκουβάγιας, ούτε κάστρα από ένα κουτί Corn flakes,το βιβλίο αυτό θα τους θυμίσει ότι "αυτό που χρειάζονται όλα τα παιδιά είναι ένα σπίτι για να ζουν και να παίζουν,  καλό φαγητό και κάποιον να τ' αγαπάει!". Χρειάζονται μια μαμά να τα αγαπάει και ας μην είναι super. Και ας μην θαυμάσουν όλοι το υπέροχο κέικ της στα χρώματα του ουράνιου τόξου στο επόμενο παιδικό πάρτυ και ας μην έχει να επιδείξει σκουφάκι με λαγίσια αυτιά
που έφτιαξε με τα χεράκια της και ας μην ξέρει να ποστάρει τα κατορθώματα του παιδιού της σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Μια μαμά να τα αγαπάει, να είναι εκεί και να ξέρει να τα ακούει!
Άντε γιατί πολύ αγχωθήκαμε με όλα αυτά τα "πρέπει" και "θα ήταν καλό" που μας γεμίζουν...
Μαμάδες είμαστε, όχι υπερήρωες. Και για να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας, όπως μας τον σερβίρουν τα περιοδικά και οι ειδικοί, χρειαζόμαστε τις γνώσεις του Bob Μάστορα, το ταλέντο του Jimmy Oliver και τουλάχιστον ένα πτυχίο στη διαχείριση κρίσεων!!!
Ας αγαπάμε με την καρδιά και τα μάτια ανοιχτά και θα βρούμε το δρόμο μας. Θα κάνουμε και λάθη.
Θα είμαστε εκεί να τα διορθώσουμε!!!

Κάποιος να μ'αγαπάει
Συγγραφέας - Εικονογράφος: Tharlet Eve
Εκδόσεις: Πατάκη

Σχόλια

  1. Αγγελική σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τη "μοιρασιά" είναι ό,τι ακριβώς έψαχνα για μία μαμά που μόλις υιοθέτησε ένα γλυκό παιδάκι!!! Φιλιά πολλά, Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια!!! επίτελους μια φυσιολογική μαμά η οποία παραδέχεται ότι ναι! είναι φυσιολογική και όχι υπεράνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου