Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Βιβλία για την γιορτή του Πατέρα...συνέχεια!


ΕΝΑΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ
ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΑΛΜΟΝΤ
Eκδόσεις Ψυχογιός
Σε μια μικρή πόλη στη βόρεια Αγγλία συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Ο μπαμπάς φτιάχνει φτερά, τρώει σκουληκάκια και κλωσάει στη φωλιά του. Η θεία Ντορίν θυμώνει και μαγειρεύει λουκουμάδες. Ο κύριος Κακάκια περπατάει κορδωτός στους δρόμους φωνάζοντας ΔΥΝΑΤΑ και ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ. Όλα αυτά τα παρακολουθεί η Λίζι, η οποία φροντίζει τον μπαμπά της και σκέφτεται πόσο όμορφα είναι τα πουλιά. Τι γίνεται επιτέλους; Μα φυσικά! Είναι ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥΛΙ!΄
Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο για την σχέση ενός "ιδιαίτερου" μπαμπά και της κόρης του, ένα βιβλίο για την αγάπη, που τελικά είναι το μόνο που έχει σημασία!


Η Μίλι, η Μόλι και οι μπαμπάδες τους
Για παιδιά 4+ ετών
Συγγραφέας: Gill Pittar                                                                       
Εικονογράφηση: Cris Morrell
Εκδόσεις: Σαββάλας
 Ένα βιβλίο καλαίσθητες ζωγραφιές, που πραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας και της ιδιαιτερότητας της κάθε οικογένειας. Ένα βροχερό χειμωνιάτικο πρωινό η κυρία Φλώρα, η δασκάλα της τάξης, ζητάει από τα παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους που είναι μούσκεμα και να μαζευτούν γύρω από το καλοριφέρ να ζεσταθούν. Τότε εμφανίζεται στη τάξη η Σόφι που δακρυσμένη αναφέρει πως ο μπαμπάς της έφυγε από το σπίτι. Μετά από προτροπή της δασκάλας, ο Λι αναφέρει πως ο μπαμπάς του είναι στο νοσοκομείο, η Ελίζα πως έχει δυο μπαμπάδες, η Μίλι πως έχει μόνο έναν, ο Χάρι πως ο μπαμπάς του είναι στρατιωτικός, ο Τόμι πως βλέπει τον μπαμπά του κάθε μέρα, η Κάλι πως τον βλέπει μόνο στις διακοπές – γιατί έχει τώρα άλλη οικογένεια, ο Μπίλι πως ο δικός του είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και η Μόλι πως την υιοθέτησαν όταν ήταν μωρό. Ο Τζόι λέει πως τον προσέχει ο θείος Σταν σαν πατέρας, η Μάγια ότι ο μπαμπάς της είναι τυφλός και ο Αλφ ότι ο πατέρας του πέθανε πέρυσι. Η κυρία Φλώρα αναφέρει πως κι αυτή έχασε τον πατέρα της όταν ήταν έξι χρονών. Η Σόφι καθισμένη ανάμεσα στη Μίλι και στη Μόλι λέει πως ο πατέρας της είναι κωφάλαλος. Η κυρία Φλώρα παρατηρεί πως κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και έτσι θα συμβαίνει πάντοτε (πηγή: diaforetikotita.gr)


Να έρθω στο κρεβάτι σου;
Συγγραφέας: Diana Hendry
Eκδόσεις: Modern Times
Σελίδες: 32
Ο ποντικούλης φοβάται πολύ όταν ξαπλώνει το βράδυ στο κρεβατάκι του. Μα τι είναι όλοι αυτοί οι θόρυβοι; Μήπως κάποιος κλέφτης προσπαθεί να μπει στο σπίτι; Ή μήπως κάποιο φάντασμα κρύβεται στην ντουλάπα; «Μπαμπά! Μπορώ να κοιμηθώ μαζί σου;» Ο μπαμπάς ποντικός, όμως, προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται…Ιδέες για πρωτόπυπα δώρα για τον μαπμπά που γιορτάζει σε λίγες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου