Πρώτη μέρα στο σχολείο!

Η πρώτη μέρα στο σχολείο
Little Miss Spider at Sunny Patch School
Συγγραφέας: Kirk, David
Μεταφραστής: Κολυδά, Ευγενία
Εικονογράφος: Kirk, David
Εκδότης: Modern Times
Σειρα: Η Κυρία Αραχνούλα
Η πρώτη μέρα της κυρίας Αραχνούλας στο Λιβάδι του Ήλιου δεν ήταν ακριβώς όπως την είχε φανταστεί... Όλα τα μαθήματα της φαίνονταν δύσκολα και αισθανόταν ότι δεν είχε ταλέντο πουθενά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι συμμαθητές της τα κατάφερναν καλύτερα...


Aχ, αυτή η πρώτη μέρα στο σχολείο
Έτος έκδοσης: 2002
Συγγραφέας: ΑΜΠΑΡΙΩΤΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ  
Eικονογράφηση:Nτανιέλα Σταματιάδη
Ο Νικολάκης είναι ένα υποδειγματικά καλό και φρόνιμο παιδί που θα πάει σχολείο αύριο για πρώτη φορά. “Δε γίνεται να πάω κατευθείαν στη δευτέρα δημοτικού για να τελειώνω γρηγορότερα;” ρωτάει τους γονείς του. Και όλοι στο σπίτι βρίσκουν τρόπους να τον πείσουν ότι θα είναι πολύ όμορφη και σημαντική η πρώτη μέρα στο σχολείο. Ένα χαριτωμένο παραμύθι που θα βοηθήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς στην καινούρια αυτή αρχή.

Μαυρούλα: Πρώτη μέρα στο σχολείο 
Συγγραφέας: Scotton Rob
Μεταφραστής: Δημοπούλου Κέλλυ
Εκδότης: Μίνωας
Πρώτη μέρα στο σχολείο! Και η Mαυρούλα ανησυχεί! Κι αν δεν κάνει νέους φίλους; Η Mαυρούλα για να είναι σίγουρη φέρνει στην τάξη το αγαπημένο της κατοικίδιο... ένα ποντικάκι, τον Φαγκρή! Το μάθημα ξεκινά, όμως απότομα σταματά! Μόλις εμφανίστηκε ο Φαγκρής, οι γάτες τον πήραν στο
Είναι οι γάτες και τα ποντίκια πραγματικά εχθροί;


Πρώτη μέρα στο σχολείο
Il primo giorno de scuola
Συγγραφέας: Costa Nicoletta
Υπεύθυνος Σειράς: Ρώσση - Ζαΐρη Ρένα
Εκδότης: Μεταίχμιο
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες 
Ο Γιάννης δε θέλει να πάει στην πρώτη δημοτικού. Φοβάται πολύ. Όταν όμως βλέπει το καινούριο του σχολείο και τους συμμαθητές του, αλλάζει γρήγορα γνώμη και γίνεται το πιο χαρούμενο πρωτάκι!
 Η σειρά "Διαβάζω Ιστορίες" είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει στο παιδί μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωσης. Το μέγεθος των γραμμάτων και το στήσιμο των σελίδων είναι επιμελημένο παιδαγωγικά, ανάλογα με την αναγνωστική ετοιμότητα του παιδιού.

Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο
Εκδόσεις Σαββάλα
Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο
Pop-up και παραθυράκια με εκπλήξεις!
Συγγραφέας: Gathrid Erin B.
Εικονογράφος: Wikings Ruth
Επιμελητής: Ζούπα Στέλλα
Εκδότης: Σαββάλας
Το σχολείο ανοίγει και περιμένει όλα τα παιδιά για μια χρονιά γεμάτη γνώσεις και παιχνίδια. Ένα παιδάκι που πηγαίνει πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο διηγείται σε πρώτο πρόσωπο πώς πέρασε. Το πολύχρωμο  βιβλίο είναι γεμάτο παραθυράκια και πορτούλες που ανοίγουν και βάζουν τον μικρό αναγνώστη σε κάθε δωμάτιο και γωνιά του νηπιαγωγείου, για να μάθει τι γίνεται εκεί και πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η κάθε μέρα στο σχολείο.

Προετοιμάστε το παιδί σας για το σχολείο
Με 300 εικονογραφημένα παιχνίδια
Συγγραφέας: Ρισάρ Λουίζ Ντωγιόν
Μεταφραστής: Βλάχου Πόλλα
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Σειρά: Βιβλιοθήκη για Γονείς
 Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του παιδιού, είτε στο σπίτι είτε στον παιδικό σταθμό είτε στο νηπιαγωγείο, θα βρουν σ' αυτό το βιβλίο μια ανεξάντλητη πηγή ιδεών. Κουμπιά, οδοντογλυφίδες, καλαμάκια, νήματα, εφημερίδες, μανταλάκια... όλα μπορούν να χρησιμεύσουν. Παιχνίδια που καλλιεργούν τις δεξιότητες που προαπαιτεί η παρακολούθηση στο σχολείο της πρώτης σχολικής τάξης. Δεξιότητες που σχετίζονται με την ολική και λεπτή κινητικότητα, τον προσανατολισμό στο χώρο και το χρόνο, την οπτική και ακουστική διάκριση και μνήμη, τον ρυθμό και τον συλλογισμό, την προφορική και γραπτή έκφραση. Όπως αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας, «είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε το παιδί για το σχολείο από τη νηπιακή ηλικία, μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον».

Σχόλια