Μια κάμπια πολύ πεινασμένη - Αφιέρωμα στον Eric Carle


Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια από την πρώτη έκδοση του πιο γνωστού και πολυδιαβασμένου βιβλίου του Eric Carle "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη". Με αυτή την αφορμή θα ξεκινήσει σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα σε μερικά από τα βιβλία αυτού του πολύ μεγάλου συγγραφέα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων.
Τα βιβλία του Eric Carle στην Ελλάδα, κυκλοφορούν αποκλειστικά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Eric Carle μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.kaleidoscope.gr/eric-carle
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Carle


Μια κάμπια πολύ πεινασμένη
Το βιβλίο εξιστορεί τη μεταμόρφωση μιας μικρής, πολύ πεινασμένης κάμπιας σε μια υπέροχη, πολύχρωμη πεταλούδα!
Ένα βιβλίο για την άνοιξη, την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, που υμνεί την ομορφιά και τη μαγεία της Φύσης. Ένα βιβλίο με το οποίο, τα πολύ μικρά παιδιά, θα μάθουν με πολύ  διασκεδαστικό τρόπο νέες λεξούλες, τους αριθμούς ως το δέκα καθώς και τις ημέρες της εβδομάδας. Η  χαρακτηριστική εικονογράφηση του Eric Carle με τη χαριτωμένη κάμπια που όλο τρώει και τρώει και όλο παχαίνει και παχαίνει, μέχρι που μπαίνει στο κουκούλι της να ξεκουραστεί, αλλά και το πολύ απλό κείμενο σίγουρα θα ενθουσιάσει και θα κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Κάθε δευτερόλεπτο, κάθε μέρας και νύχτας, πουλιέται ένα ακόμη αντίτυπο αυτού του κλασικού πια βιβλίου που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 45 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 29 εκατομμύρια αντίτυπα. Οι Times της Νέας Υόρκης ανακήρυξαν την Κάμπια ένα από τα πιο πετυχημένα παιδικά βιβλία που εκδόθηκαν ποτέ.


Σχόλια