Παρακαλώ μπαμπά, φέρε μου το φεγγάρι - Αφιέρωμα στον Eric Carle

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Παρακαλώ μπαμπά, φέρε μου το φεγγάρι
Μια απλή, τρυφερή ιστορία, από εκείνες που ξέρει να πλάθει μοναδικά, με υλικό τα χρώματα και τα όνειρα, ο σπουδαίος ζωγράφος και συγγραφέας Eric Carle.. Σελίδες που κυριολεκτικά ξεδιπλώνονται μπροστά στα εκστατικά μάτια του παιδιού, ενώ οι ενήλικες ανακαλούν με νοσταλγία τη δική τους παιδική ηλικία. 
Τότε που κι εκείνοι σαν παιδιά, ίσως να είχαν ζητήσει να τους χαρίσουν το φεγγάρι, είχαν ξαγρυπνήσει κοιτώντας με απορία αυτό το μαγικό ασημένιο δίσκο να μεγαλώνει και να μικραίνει, είχαν  ακούσει παραμύθια και τραγούδια κάτω από το φως τους. 
Μια ιστορία για τους μοναδικούς μπαμπάδες, που δεν διστάζουν να ανέβουν το πιο ψηλό βουνό για να φέρουν φως και μαγεία στα όνειρα των παιδιών τους.
Αλλά και μια ιστορία που δίνει την ευκαιρία στους γονείς να μιλήσουν στα μικρά παιδιά τους για τις φάσεις του φεγγαριού, από την Πανσέληνο ως τη χάση.


Ο κύριος Ιππόκαμπος
Από τα πολλά παράξενα της θάλασσας, στο βιβλίο αυτό ο Εric Carle διαλέγει να μας αφηγηθεί μια ιστορία για τον ιππόκαμπο, που είναι ένας από τους πιο στοργικούς μπαμπάδες στον κόσμο.
Ενα βιβλίο - βόλτα στο μαγικό θαλάσσιο βυθό, όπου ο κύριος Ιππόκαμπος κουβαλώντας στην κοιλιά του τα αυγά που του εμπιστεύτηκε η κυρία Ιππόκαμπου, συναντά και άλλους στοργικούς ψαρο-μπαμπάδες, που φροντίζουν τα μικρά τους. Μια ιστορία που διδάσκει ότι πατέρας δεν γίνεται κάποιος αυτόματα με τη γέννηση ενός νέου πλάσματος, αλλά με την υπεύθυνη στάση και τη συνέπεια που συνεπάγεται το μεγάλωμα του.
 Μια ιστορία φτιαγμένη με λέξεις και τις υπέροχες πολύχρωμες ζωγραφιές του Eric Carle, που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους.  στα μυστικά της θάλασσας, σε ένα κόσμο υπέροχων, τρυφερών μπαμπάδων!

Τα βιβλία του Eric Carle κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Σχόλια