Πασχαλινά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη


To Πάσχα της Νονάς Χελώνας


Συγγραφέας: Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου Λότη
Εικονογράφος: Σγουρός Γιώργος
Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ' τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει ολωνών τ' αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει... Και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημά του!
Η Λότη Πέτροβιτς, εμπνευσμένη από την αιώνια διαμάχη του λαγού και της χελώνας, γράφει μια διασκεδαστική, όσο και διδακτική πασχαλινή ιστορία, που όπως και ο κλασσικός μύθος, στηλιτεύει τον υπέρμετρο εγωισμό του λαγού το νέο πάθημα του οποίου του γίνεται μάθημα για μια ακόμα



Που πήγε το Πάσχα;

Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης
Εικονογράφος: Fedele Chiara
Εκδόσεις: Πατάκη
O Βαγγέλης Ηλιόπουλος, γράφει ένα πραγματικά ξεχωριστό βιβλίο για το Πάσχα.
Η Νάνια, η μικρή γατούλα και πρωταγωνίστρια του βιβλίου, ψάχνει εναγωνίως να ανακαλύψει που πήγε το Πάσχα. Γιατί, για να μπορεί να έρθει, μάλλον από κάπου ξεκινά και κάπου θα θέλει να φτάσει. Έτσι, παρέα με μερικά καλά φιλαράκια, ξεκινά μια περιπλάνηση – αναζήτηση για το που μπορεί να κρύβεται το Πάσχα.
Θα το ψάξει σε φάρμες και  αγρούς, στη μεγάλη πόλη και τις αγορές της, σε καταστήματα με λαμπάδες και παιχνίδια. Θα το ψάξει περπατώντας σε πολύβουους δρόμους, ανάμεσα σε ανθρώπους που ψωνίζουν ασταμάτητα, θα το ψάξει ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο στους συνωστισμένους δρόμους, θα ρωτήσει μεγάλους και μικρούς και τελικά θα το βρεί, -κοίτα σύμπτωση- σε μια μικρή σπηλιά, σαν αυτή της Βηθλεέμ, γεμάτη με την αγάπη των φίλων της και την άγια ζεστασιά που σκορπίζει στην ήρεμη νύχτα  το Φως από τις πασχαλινές λαμπάδες.
Γιατί το Πάσχα, όπως και τα Χριστούγεννα άλλωστε, δεν βρίσκεται στα πλούσια δώρα αλλά στις πλούσιες καρδιές, δεν ξοδεύεται σαν χρήμα αλλά μοιράζεται σαν αγάπη…



Το πασχαλινό δώρο των παιχνιδιών
Μεταφραστής : Μανδηλαράς Φίλιππος
Εικονογράφος : Ronchi Suzanna
Κειμενογράφος : Στιρ Ντούγκαλντ
Ένα πολύ όμορφο βιβλίο σε τετράγωνο, μεγάλο σχήμα, με απολαυστική εικονογράφηση, ιδανικό να διαβαστεί σε μια παρέα μικρών παιδιών!
Τα παιδιά θα ακολουθήσουν τον αρκουδάκο και τα άλλα παιχνίδια σ΄ ένα κυνήγι σοκολατένιων αυγών,με απρόοπτα,θα γνωρίσουν τον πασχαλινό λαγό και θα απολαύσουν την έκπληξη που τους έχει ετοιμάσει.  Το βιβλίο θα σας δώσει σίγουρα έμπνευση να διοργανώσετε το δικό σας "Κυνήγι του κρυμμένου αυγού", στον κήπο, σε ένα πάρκο ή ακόμα και μέσα στο σπίτι. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα διασκεδάσουν και θα γλυκαθούν!

Ήρθε η Πασχαλιά, βάψτε κόκκινα αυγά!

Συγγραφέας : Ηλιόπουλος Βαγγέλης, Νίκα Βασιλική
Εικονογράφος : Δήμου Θανάσης
Ένα βιβλίο με πολλές πληροφορίες για τα πασχαλινά έθιμα και διασκεδαστικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν, μαγειρική, παιχνίδια  κατασκευές, ζωγραφική, ποιήματα,για να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα τις διακοπές του Πάσχα. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας 4-6 ετών και θα έχει σχήμα αυγού.


Το τρενάκι με τα πασχαλινά αυγά.
Συγγραφέας : Meyer Birgit
Μεταφραστής : Μανδηλαράς Φίλιππος
Εικονογράφος : Mussenbrock Anne
Το λαγουδάκι ξεκινάει να μοιράσει τα Πασχαλινά αυγά στους φίλους του, τα ζώα του δάσους. Πόσα πασχαλινά αυγά θα μείνουν στο τρενάκι; Στο βιβλίο αυτό τα πολύ μικρά παιδάκια θα ακολουθήσουν το τρενάκι στο ταξίδι του και θα μετρήσουν αντίστροφα τα αυγά που μένουν στο τρενάκι! Ένα υπέροχο βιβλίο από χοντρό χαρτόνι, με ζωντανή εικονογράφηση και τρισδιάστατα αυγουλάκια που εξαφανίζονται ένα ένα!






Σχόλια