Πασχαλινών βιβλίων συνέχεια


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΡΝΙ
Συγγραφέας: ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
Εικονογράφος: Κασάπης Μιχάλης
Εκδοτικός Οίκος: ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Μια χαρούμενη και τρυφερή ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, την ελευθερία, τη γενναιότητα και τη ζωή! Μια ιστορία περιπετειώδης και παιχνιδιάρικη με ένα αρνί που δεν ήθελε να φαγωθεί!
Με ένα μικρό αρνί που θα εκτεθεί στους κνδύνους της μεγάλης πόλης και όχι μόνο, θα μάθει να προστατεύει τον εαυτό του και να είναι επιφυλακτικός με εκείνους που "θέλουν το καλό του". Μια πασχαλινή ιστορία με πολλαπλά μηνύματα.

Η αγάπη φέρνει την άνοιξη
Συγγραφέας: ΚΑΤΣΟΥ-ΚΑΝΤΑΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Εκδόσεις: Άθως (Σταμούλη)
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα χωριό κοντά σ' ένα ποτάμι. Εκεί υπάρχει ένας νερόμυλος κι ένας μυλωνάς που τραγουδούν. Όταν πέθανε ο καλό μυλωνάς, ο χειμώνας φώλιασε στη φύση, και η γκρίνια και η διχόνοια στις καρδιές των ανθρώπων. Παρόλο που το Πάσχα πλησίαζε, η Άνοιξη αρνιόταν να φανεί. Μόνο όταν άνοιξαν οι δρόμοι της αγάπης, τότε ήρθε η Άνοιξη και το Πάσχα και η ανάσταση στις καρδιές των ανθρώπων.


Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ
Συγγραφέας: ΜΩΡΑΙΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Εκδόσεις: ΑΚΡΙΤΑΣ
Ήταν Σάββατο του Λαζάρου και η βιτρίνα του παιχνιδάδικου ήταν στολισμένη με μεγάλα πλαστικά κόκκινα αβγά, άσπρα χνουδωτά κουνελάκια, πολύχρωμα φαναράκια και όλων των ειδών τις πασχαλινές λαμπάδες, που καμάρωναν στολισμένες με κορδέλες, λουλούδια, καραβάκια, κουκλιά και ό,τι μπορεί να βάλει o voυς του ανθρώπου. Ανάμεσά τους στριμωγμένο σε μια γωνιά ένα κίτρινο χλωμό κεράκι πρόβαλε δειλά το φιτιλάκι του. Το ταπεινό αυτό μικρό κεράκι έχει ένα κρυφό πασχαλινό όνειρο. Ένα μεγάλο ταξίδι και μια απίθανη περιπέτεια το περιμένει. Ποια θα είναι η τύχη του άραγε;


"Το μαγικό πασχαλιάτικο αβγό"
Ιβάνοβα Κίτσκα - (Κίκα)
Εικονογράφηση: Georgiev Stefan
Εκδότης: Λιβάνη
Κάποτε, στην άκρη ενός χωριού, υπήρχε ένα φτωχικό σπίτι. Εκεί έμενε η Θεοδώρα με την άρρωστη μητέρα της. Η Θεοδώρα ήταν ένα ευαίσθητο παιδί, με καστανά μαλλιά και μάτια με μακριές βλεφαρίδες. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που μια μέρα ο πατέρας της έφυγε για δουλειά σε μια μακρινή, ξένη πόλη και σπάνια μάθαιναν νέα του. Σύντομα, από τις πολλές φροντίδες και τη δουλειά, η μητέρα της αρρώστησε βαριά και ένα πρωί δεν μπόρεσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. (..)

Η ΠασχαΛίτσα της αγάπης.
Συγγραφέας: Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη
Εικονοφράφηση: Ελίζα Βαβούρη
Εκδόσεις: Παρρησία

 Ένα πασχαλινό βιβλίο, γεμάτο συναίσθημα και αγάπη με ηρωίδα μια πασχαΛίτσα. Μια γυαλιστερή περίεργη πασχαΛίτσα που βάζει σκοπό της ζωής της να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά Πάσχα. Γραμμένο με τρυφερό τρόπο από την Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη και εικονογραφημένο με τις εξαιρετικά όμορφες ζωγραφιές της Ελίζας Βαβούρη, μπορεί να διαβαστεί και να συγκινήσει παιδιά κάθε ηλικίας.

Σχόλια