Δυο υπέροχα Πασχαλινά βιβλία

Ο αρκούδος Πασχαράλαμπος, το γουρουνάκι ο Λαζαρόζ 
και άλλα Πασχαλινά παραμύθια
Συγγραφέας: Νίκος Μαγεμένος
Εικονογράφος: Αναστασία Πάσσαρη
Εκδόσεις: Ιπτάμενο Κάστρο

Λοιπόν, μαντέψτε:
Τι είναι αυτό  που μπορεί να αναστήσει τον Λαζαρόζ, το μικρό γουρουνάκι, που πέθανε από υπερβολική έλλειψη... σοκολάτας?
Τι μπορεί να μοιράζει στα παιδιά, με το μαγικό του αερόστατο ο Λαμπρολάζαρος, που ζει σ'ένα δάσος φτιαγμένο από κερί?
Γιατί ο αρκούδος Πασχαράλαμπος φοβάται τους τέσσερεις Ευαγγε-ληστές?
Που βρίσκεται το αβγονήσι του Πάσχα, ή νησί της αιώνιας Αγάπης?
Πόσο απέχει η ΓΗ μας από τον δίδυμο πλανήτη της ΑβΓΗ,και πως λέγονται τα αυγοειδή πλασματάκια που κατοικούν στο Φ-egg-άρι?
Αν δεν μπορείτε να μαντέψετε, επιβιβαστείτε και εσείς στο Μαγικό Τρένο κι ελάτε να ταξιδέψουμε στις φανταστικές ιστορίες που ο συγγραφέας Νίκος Μαγεμένος, έγραψε με αφορμή το Πάσχα.




Σιγά τ’ αβγά…κι είναι και κόκκινα.
Εκδόσεις Otherwise
Συγγραφέας: Τασσοπούλου Κωνσταντίνα
Εικονογράφος: Νίκος Βασιλειάδης
Έτος έκδοσης 2010

Εσείς ξέρετε από πού κρατάει η παράδοση να στολίζουμε τα Πασχαλινά τσουρέκια με ένα κόκκινο αυγό; Από την Κυρα-Λούλη και τα Πασχαλινά της "ατυχήματα": ένα αυγό που έμεινε άσπρο από τη μια του μεριά και ένα στραβοζυμωμένο τσουρέκι.
Ένα αυγό λοιπόν, που -λόγω ελαττώματος- ούτε τσουγκρίστηκε, ούτε φαγώθηκε, ξεχάστηκε στη κουζίνα της Κυρα-Λούλης για ένα ολόκληρο χρόνο. Ένα αυγό, που μέσα στο χρόνο που πέρασε, έζησε μοναδικές περιπέτειες, εξερευνώντας το μπάνιο, το διάδρομο, το δωμάτιο, την αποθήκη και τον κήπο του σπιτιού της Κυρά-Λούλης.
Μια όμορφη πασχαλινή ιστορία που διδάσκει μικρούς και μεγάλους, ότι “το να είσαι διαφορετικός δεν είναι ελάττωμα, ότι αυτό που ίσως θεωρείς πρόβλημα μπορεί τελικά να σε κάνει ευτυχισμένο και πως άμα βάφεις, ζυμώνεις, ή κάνεις ή φτιάχνεις οτιδήποτε, μπορεί τα πράγματα να μην πάνε όπως τα υπολόγισες”.  Τι πειράζει; Αφού τελικά μπορεί να βρεις τη θέση σου μέσα σε ένα μοσχομυριστό Πασχαλινό τσουρέκι …
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με τη συμβολή των μαθητών του 4ου δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, με πολύ κέφι, φαντασία και αγάπη!



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου