Σειρά βιβλίων ΑΞΙΕΣ

Μέσα από τη σειρά ΑΞΙΕΣ, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος που παίζουν οι αξίες στη καθημερινή μας ζωή. Τέσσερα βιβλία με απλό κείμενο, διασκεδαστικές και εύστοχες εικόνες, που μαθαίνουν στα παιδιά, με απλά παραδείγματα, πώς να συμπεριφέρονται σωστά στο σπίτι, στη γειτονιά και στο σχολείο.
Τέσσερα βιβλία που διδάσκουν τα παιδιά μέσα από το δίπολο, πράξη - συνέπεια (θετική ή αρνητική),όλα όσα θα πρέπει να κατανοήσουν, ώστε να έχουν μια καλή σχέση με την οικογένεια, τους φίλους και τον εαυτό
Από τα βιβλία απουσιάζει ο στεγνός διδακτισμός. Οι πράξεις εξηγούνται, αιτιολογούνται, ακόμα και δικαιολογούνται κάποιες φορές. Το παιδί δεν αισθάνεται ότι κάποιος του κάνει κήρυγμα.
Ο συγγραφέας μοιάζει να ψιθυρίζει στα παιδιά:  "το ξέρω ότι είναι δύσκολο να τα καταφέρεις πάντα, αλλά αν προσπαθήσεις θα έχεις ήδη κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα."
Στο τέλος κάθε βιβλίου, υπάρχουν συμβουλές και οδηγίες προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για να κάνουν την ανάγνωση πιο εύκολη και ευχάριστη για τα παιδιά και να για να μπορέσουν τα παιδιά να εμπεδώσουν με τρόπο πρακτικό όλα όσα διάβασαν. Η σειρά περιλαμβάνει τα βιβλία:
Μαθαίνω να σέβομαι
Μαθαίνω καλούς τρόπους
Μαθαίνω να είμαι υπεύθυνος
Μαθαινω να είμαι ειλικρινής.

Συγγραφέας:Brian Moses
Εκδόσεις: Μοντέρνοι Καιροί

Σχόλια