Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου, θυμάται παιδικά καλοκαίρια και προτείνει βιβλία!


"Λοιπόν, κλείσε τα μάτια και σκέψου...εσύ παιδί...μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα...κράτα την εικόνα...και πες μας...

Αγαπημένη μυρωδιά: Γαρδένια
Αγαπημένη γεύση: Καλαμαράκια
Αγαπημένο χρώμα: Κίτρινο
Αγαπημένος τόπος: Παντού με καλή παρέα
Αξέχαστη σκανταλιά: Να πετάω 3η Δημοτικού σβώλους από λάσπη στο σπίτι του γείτονα
Αγαπημένο βιβλίο σαν παιδί: Όλα του Ιούλιου Βερν

Εντάξει, τώρα μπορείς να επιστρέψεις στο σήμερα!
Πρότεινε μας αγαπημένα βιβλία, για να γεμίσουν οι καλοκαιρινές μέρες των παιδιών, χρώματα, λέξεις και  όνειρα!

Μάγος χωρίς βαρύτητα /Βασίλης Ραϊσης/Εκδόσεις Άγκυρα.
Ένα από τα πιο ευφυή και τσαχπίνικα μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί ποτέ. Απίστευτα πρωτότυπο θέμα, δοσμένο με εξαιρετικό χιούμορ, δεν κάνει κοιλιά. Κρυμμένα νοήματα που ενεργοποιούνται κι έρχονται στην επιφάνεια σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση. Μια έκπληξη και μια απόλαυση ταυτόχρονα.

Τσόκο Μπλοκ /Ελένη Πριοβόλου/Εκδόσεις Καστανιώτης.
Καταπληκτικό μυθιστόρημα, γύρω από την Κατοχή. Θέμα δοσμένο με μια απίστευτη γλύκα. Ύμνος στη φιλία και στον αγώνα για επιβίωση. Λογοτεχνικότατο, αριστοτεχνικά δομημένο.






Το δέντρο που είχε φτερά/Αγγελική Δαρλάση/εικον. Ίρις Σαμαρτζή/ Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Εξαιρετικό παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικότατο, με νοήματα, συγκίνηση και συμβολισμούς. Απίθανη γραφή που δημιουργεί εικόνες, αισθήματα κι όνειρα.




Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου.
Ας δούμε τώρα δυο από τα δικά του βιβλία που έχω αγαπήσει πολύ!

Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας (εκδόσεις Καστανιώτη)
Ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο, αγωνία, ανθρωπιά και... οικολογικές ανησυχίες το οποίο
βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός: Το 1992 στις φουρτουνιασμένες θάλασσες ανοιχτά της Κίνας, το φορτίο ενός εμπορικού πλοίου –28.000 μικρά, κίτρινα, πλαστικά παπάκια μπάνιου– παρασύρεται από τα κύματα και σκορπίζεται στον ωκεανό. Δεκαπέντε χρόνια μετά, τα παπάκια, ξασπρισμένα από τον ήλιο κι έχοντας γυρίσει όλη τη Γη παρασυρμένα από τα θαλάσσια ρεύματα, εμφανίστηκαν στα ανοιχτά της Αγγλίας. Το ταξίδι τους αυτό το παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια ινστιτούτα και επιστήμονες, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα μυστικά των θαλάσσιων ρευμάτων. Στο βιβλίο αυτό ανακαλύπτουμε τα μυστικά της φανταστικής πάπιας που συνόδευε τα παπάκια. Oι ήρωες και τα γεγονότα, αν και μοιάζουν φανταστικά, εντούτοις είναι επίκαιρα αληθινά, σε μια απρόβλεπτη ιστορία που απευθύνεται σε μικρούς, μεγάλους και σε... παπάκια.

Ιπτάμενες σελίδες (εκδόσεις Καστανιώτη)
Κανείς από τους κατοίκους της Πανδυσίας –Βόρειας και Νότιας– δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι οι σκισμένες σελίδες κάποιου βιβλίου, παρασυρμένες από τον άνεμο, θα παρέσερναν τελικά και τις τύχες πολλών από αυτούς. Σελίδες που έφταναν σε παιδιά και μεγάλους και, κατά ένα μαγικό τρόπο, μιλούσαν για τις ζωές τους, τους έκαναν να βλέπουν το μέλλον. Δεν ήταν όμως όλοι έτοιμοι να αναγνωρίσουν και να δεχτούν την αλήθεια που αυτά τα φύλλα χαρτιού τούς αποκάλυπταν και η οποία θα τους οδηγούσε σε μια νέα πραγματικότητα. Οι περισσότεροι την αγνόησαν, άλλοι την πολέμησαν με λύσσα. Και ήταν τόσο απλό να την ακολουθήσει κανείς… αρκεί να αφηνόταν στη γοητεία της συγκεκριμένης σελίδας που ο αέρας έφερνε στα χέρια του. Κι αυτή θα του έλυνε όλα του τα ερωτήματα. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση και αγωνία, που αποδεικνύει ότι το διάβασμα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, μια μεγάλη περιπέτεια που όλοι πρέπει να ζήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου