Ο συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής, θυμάται παιδικά καλοκαίρια και προτείνει βιβλία!

Λοιπόν, κλείσε τα μάτια και σκέψου...εσύ παιδί...μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα...κράτα την εικόνα...και πες μας...

Αγαπημένη μυρωδιά: Της θάλασσας…
Αγαπημένη γεύση: Καρπούζι
Αγαπημένο χρώμα: Γαλάζιο
Αγαπημένος τόπος: Βόλος
Αξέχαστη σκανταλιά: Φάρσες
Αγαπημένο βιβλίο σαν παιδί: Παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν…

Εντάξει, τώρα μπορείς να επιστρέψεις στο σήμερα!
Πρότεινε μας αγαπημένα βιβλία, για να γεμίσουν οι καλοκαιρινές μέρες των παιδιών, χρώματα, λέξεις και όνειρα!

Πολλά τα αγαπημένα βιβλία. Επέλεξα, ως συντονιστής της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Κω, βιβλία που αγάπησαν και χειροκρότησαν δυνατά οι μαθητές.

Ο μπαμπάς μου είναι

Συγγραφέας: Isabel Martins
Εικονογράφος: Bernardo Carvalho
Εκδόσεις Κόκκινο
Ένα βιβλίο που μιλάει για την αγάπη. Του μπαμπά για το παιδί αλλά και του παιδιού για τον μπαμπά. Ένα βιβλίο που ξυπνάει αναμνήσεις, φορτίζει συναισθηματικά αλλά σε κάνει και να γελάς. Ένα βιβλίο που τα έχει όλα. Που λέει λίγα αλλά κρύβει πολλά.

Στην Κιβωτό στις οκτώ
Συγγραφέας: Ούλριχ Ουμπ
Εικονογράφος: Γεργκ Μύλε
Εκδόσεις Πατάκη
Η συντέλεια πλησιάζει και μόνο δυο από τους τρεις φίλους πιγκουίνους  που θα μπουν στην Κιβωτό θα σωθούν…
Ένα βιβλίο που με χιούμορ και πρωτότυπο τρόπο θίγει σοβαρά θέματα. Υπάρχει θεός και αν ναι, πού βρίσκεται; Απολαυστικό μέχρι την τελευταία του σελίδα. Δίκαια πολυβραβευμένο.


Ένα μήλο την ημέρα

Συγγραφέας: Μαντόνα
Εικονογράφος: Λόρεν Λονγκ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μια ιστορία για την τεράστια δύναμη που έχουν τα λόγια. Για το πόσο πρέπει να προσέχουμε πριν πούμε οτιδήποτε.  Για το ότι ποτέ δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον βιαστικά.  Για τη φήμη.
Βασισμένο σε μια παλιά ιστορία , σχεδόν 300 χρόνων, του Μπάαλ Σεμ Τοβ. Εξαιρετικά εικονογραφημένο από τον Λόρεν Λονγκ. Φινάλε ευρηματικό που ενθουσιάζει.


Ευχαριστώ πολύ τον συγγραφέα Βασίλη Κουτσιαρή.
Ας δούμε τώρα, δύο από τα δικά του βιβλία που αγάπησα πολύ!

 Ένα αστέρι για μένα (εκδόσεις Παρρησία)
Ένα αστέρι που πέφτει στη γη έρχεται να συνοδεύσει τη γιαγιά της μικρής Νεφέλης στο ουράνιο ταξίδι της. Το ίδιο αστέρι συντροφεύει και τα όνειρα της Νεφέλης μέχρι τη μέρα που χαρούμενη αποφασίζει να το αποχαιρετήσει για πάντα..

Χρυσάνθεμα στο χιόνι (εκδόσεις Άγκυρα)
Ο Εμμανουήλ ζει με τους γονείς του σε ένα σπίτι ψηλά στο βουνό. Κάθε χρόνο περιμένει με ανυπομονησία το δώρο του Αη-Βασίλη. Ώσπου μια μέρα ανακαλύπτει ότι τα δώρα του τα αγοράζουν οι γονείς του. Όλα όσα πίστευε ήταν ένα ψέμα;
Η συνάντηση με έναν ασπρομάλλη γέρο στη χιονισμένη αυλή του σπιτιού του θα τον κάνει χαρούμενο ξανά. Θα προσπαθήσει να κερδίσει κάτι πολύτιμο γι' αυτόν... τα χρυσάνθεμα.
Στο τέλος αυτής της διαδρομής δε θα αναρωτηθεί ξανά αν υπάρχει ή όχι ο Αη-Βασίλη... γιατί απλά θα ξέρει!



Σχόλια

  1. Βασίλη καλημέρα. Να σε συγχαρώ και πάλι για την οργάνωση της λέσχης ανάγνωσης και για όλες τις δραστηριότητες που οργανώνεις γύρω από το βιβλίο. Μία μικρή παρατήρηση. Ωραία τα βιβλία που προτείνεις αλλά δεν νομίζεις ότι πρέπει να προβάλλουμε και λίγο τους Έλληνες συγγραφείς; Υπάρχουν εκπληκτικοί συγγραφείς και μάλιστα από την περιφέρεια, ας μην μιλάμε συνέχεια για τους πρωτευουσιάνους, που θα μπορούσες να κάνεις μία επιλογή. Εντάξει, προτείνεις και έναν έλληνα, δε λέω, αλλά αυτός κατά σύμπτωση είναι ο εαυτός σου. Μήπως πρέπει να το ξανακοιτάξεις λίγο το θέμα; Φιλικά, Κατερίνα Μουρίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Κα Μουρίκη,
    αν διαβάσετε πιο προσεκτικά την ανάρτηση, θα δείτε ότι τα βιβλία του Κου Κουτσιαρή τα έχω προτείνει εγώ και όχι ο ίδιος.
    Επίσης αν είχατε παρακολουθήσει όλο το αφιέρωμα, θα είχατε δει ότι το ίδιο κάνω με όλους τους συγγραφείς που συμμετείχαν σε αυτές τις συνεντεύξεις. Αν μη τι άλλο, ας είμαστε πιο προσεκτικοί όταν κάνουμε τέτοιου είδους κρίσεις.
    Προσωπικά πιστεύω είναι άδικο να δέχεται τέτοια επίκριση ειδικά ο Κος Κουτσιαρής, με τη δουλειά που κάνει στη λέσχη.
    Άλλωστε αυτό που μας ενδιαφέρει και κυρίως ενδιαφέρει εμένα σαν διαχειρίστρια του blog,είναι να προωθήσουμε τη φιλαναγνωσία και τα καλά βιβλία, από όπου κι αν προέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου