Χριστουγεννιάτικα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος.

'Αι Βασίλη θέλω...έναν φίλο!
 Εικονογράφος: Rebecca Harry
Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ακόμα ένα εξαιρετικό βιβλίο των εκδόσεων Ίκαρος!
Μια πολύ προσεγμένη έκδοση που δεν χορταίνεις να ξεφυλλίζεις.
Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία, που όπως και το βιβλίο "Ένα δώρο για τον καθένα" που γνωρίσαμε πέρυσι, βασίζεται στην έννοια της προσφοράς.
Ένα βιβλίο για το αληθινό νόημα των γιορτών, που δεν είναι μοίρασμα δώρων, αλλά μοίρασμα αγάπης. Μια ιστορία για το πραγματικό νόημα της φιλίας, που μοιάζει να μας υπενθυμίζει, ότι η φιλία δεν είναι κάτι που δωρίζεται, αλλά κάτι που κερδίζεται. Οι αληθινοί φίλοι είναι ένα μεγάλο δώρο που δεν μπορεί  κανείς να σου χαρίσει, παρά μόνο ο ίδιος στον εαυτό σου.  Αν ζητάς λοιπόν ένα φίλο, γίνε εσύ πρώτα ένας!
Ο ήρωας της ιστορίας μας, θα βρει τους δικούς του φίλους, όχι σε συσκευασία δώρου μέσα στην άνεση του σπιτιού του, όπως ήλπιζε, αλλά στην πορεία του μέσα στο "δάσος της ζωής".  Γιατί οι πραγματικοί φίλοι συναντιούνται στην αληθινή ζωή και μοιράζονται αληθινά συναισθήματα και πραγματικές εμπειρίες! Μοιράζονται, νοιάζονται, φροντίζουν, αγαπούν, ανταποδίδουν, συντροφεύουν...
Ένα μάθημα να θυμόμαστε όλοι...μικροί και μεγάλοι!


Ένα δώρο για τον καθένα.
Συγγραφέας: Black Birdie
Εικονογράφος: Rosalind Beardshaw
Εκδόσεις: Ίκαρος
Λίγα λόγια από τον Black Birdie και πολλές, υπέροχες, εικόνες από την αναγνωρισμένη εικονογράφο Rosalind Beardshaw αντικρίζει ο μικρός αναγνώστης  διαβάζοντας αυτό το καλογραμμένο, εύστοχο και συγκινητικό βιβλίο.
Με αφορμή τα Χριστούγεννα και την αξία της προσφοράς, ο συγγραφέας ξετυλίγει "το κατακόκκινο τόπι" μιας τρυφερής ιστορίας  και μας υπενθυμίζει, πόσο εύκολο είναι να πάρουμε και να δώσουμε χαρά από πράγματα απλά που  γίνονται με αγάπη και δεν έχουν απαραίτητα υλικό κόστος.
Οι ήρωες της ιστορίας, ανακαλύπτουν τυχαία κάτι μικρό, μηδαμινής υλικής αξίας και με αυτό δημιουργούν με πολλή φροντίδα, ένα δώρο για κάποιον που αγαπούν πολύ. Και έτσι το μικρό ασήμαντο πραγματάκι, γίνεται ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας.  Οι ήρωες της ιστορίας χωρίς να γνωρίζονται ποτέ μεταξύ τους και χωρίς ποτέ να το μάθουν, γίνονται άθελα τους μια αλυσίδα αγάπης, όπου το περίσσευμα το ενός,  γίνεται το πολύ του άλλου. Και αυτό είναι το θαύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, το θαύμα της αγάπης: ποτέ κάτι δεν είναι λίγο, όταν η φροντίδα περισσεύει!
Το "Ένα δώρο για τον καθένα" δεν είναι μια απλή Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Είναι μια ιστορία με πολλαπλά μηνύματα που διαβάζεται ευχάριστα όλο το χρόνο και πιστεύω πως θα γίνει κλασική.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε γονείς  και παιδαγωγούς για  παιδιά  προσχολικής ηλικίας.

Σχόλια