Σαν τον σκύλο με τη γάτα

To ταλέντο της Ιωάννας Μπουλντούμη στη συγγραφή αστυνομικών ιστοριών, είναι δεδομένο. Έχουμε λατρέψει τις ιστορίες του Σέλοκ του Σέλινου και τώρα ο νέος της ήρωας, ο Ηρακλής Πουαντιγιέ, ήρθε να συνεχίσει την παράδοση των πολύ καλών ιστοριών αστυνομικού μυστηρίου για παιδιά.

Το βιβλίο “Σαν το σκύλο με τη γάτα”, αποτελεί το πρώτο της σειράς “ Γραφείο Αστυνομικών ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ”. Σε αυτό η συγγραφέας μας συστήνει τους κεντρικούς της ήρωες, τον επιθεωρητή, Ηρακλή Πουαντιγιέ, ένα ηλικιωμένο σκυλί Δαλματίας τον επονομαζόμενο και “λαγωνικό” και την αχτύπητη βοηθό του, τη γάτα Αγαθή Γαλή.

Οι δυο τους, παρά τις διαφωνίες και τις διαφορές, αποτελούν ένα τρομερό αστυνομικό δίδυμο που η τύχη, η μάλλον η βαρηκοΐα της Αγαθής έφερε κοντά.

Στο πρώτο λοιπόν βιβλίο της σειράς, ο επιθεωρητής και η βοηθός του καλούνται να ανακαλύψουν ποιος έκλεψε το πολύτιμο μενταγιόν της Βαρόνης Φον Τσιουάουα. Ένα έργο δύσκολο, όπως αποδεικνύεται, ακόμα και για ένα τόσο πεπειραμένο ντετέκτιβ όπως ο Ηρακλής Πουαντιγιέ.

Θα καταφέρει ο δαιμόνιος σκύλος να βρει ποιος άπλωσε πατούσα στο κόσμημα της βαρόνης, ή θα χάσει για πάντα τη φήμη του πιο ικανού επιθεωρητή? Μη γελιέστε, η υπόθεση δεν είναι απλή!
Ακονίστε το μάτι, στήστε αυτί, αναλύστε τα στοιχεία, κοιτάξτε βαθιά μέσα στους υπόπτους και ανακαλύψτε μαζί με τον επιθεωρητή όλη την αλήθεια...

Και δεν τελειώσαμε...νέες υποθέσεις απασχολούν ήδη το “λαγωνικό”!
Αναζητήστε το μυστήριο στα ράφια των βιβλιοπωλείων!

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη
Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού
Εκδόσεις Μεταίχμιο




Σχόλια