Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Η λευκή απεργία των ροζ Φλαμίνγκο

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, γράφει “ενα οικολογικό-κοινωνικό θρίλερ βασισμένο σε πραγματικό γεγονός που συνέβη το 2007 στη Γαλλία. Μια ιστορία που καταδεικνύει τη σχέση αλληλεξάρτησης ανάμεσα στον άνθρωπο και στη φύση και στις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να επιφέρει σε ένα τόπο η διατάραξη της φυσικής ισορροπίας”.

Στο βιβλίο πρωταγωνιστούν δυο πρόσωπα, γνωστά μας από το βιβλίο “Το μεγάλο ταξίδι της Κινέζικης πάπιας”, οι ερευνητές Πωλ και Λίντσεϋ.
Οι δυο επιστήμονες καλούνται να ερευνήσουν αυτή τη φορά, το φαινόμενο της μαζικής αποχώρησης των Φλαμίνγκο από ένα μοναδικού κάλλους υδροβιότοπο, τη Καμάργκ, όπου τα Φλαμίνγκο ζούσαν και αναπαράγονταν για πολλούς αιώνες.
Το φαινόμενο αυτό θα φέρει αλυσιδωτές συνέπειες στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και το οικοσύστημα θα διαταραχθεί σε επικίνδυνο βαθμό, καθιστώντας τον τόπο πραγματικό κολαστήριο για τους κατοίκους του.
Και μπορεί να μην βρείτε τη Καμάργκ σε κανένα συμβατικό χάρτη, τα όσα όμως διαδραματίζονται εκεί συμβαίνουν δυστυχώς σε πολλά σημεία του πλανήτη μας.

Οικολογικές οργανώσεις, πολιτικά & οικονομικά συμφέροντα, επιστημονικές αντιπαραθέσεις, αγανακτισμένοι πολίτες, πεινασμένα για θέαμα ΜΜΕ, μια “μάγισσα”, προδότες και προδομένοι, μπλέκονται σε μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου γεμάτη ανατροπές. Μια ιστορία που πολύ γλαφυρά καταδεικνύει πόσο η απληστία και η αλαζονεία του ανθρώπου μπορεί να απειλήσει όχι μόνο τη φύση, αλλά και την ίδια του την ύπαρξη.
Και μπορεί η φύση να αδυνατεί να αμυνθεί στην αλαζονεία του ανθρώπου, μπορεί όμως να την εκδικηθεί, απλά...απεργώντας.

Ένα ακόμα λοιπόν σύγχρονο, με δυνατή πλοκή βιβλίο από τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, που τιμήθηκε με το “Βραβείο του Κυπριακού συνδέσμου παιδικού και νεανικού βιβλίου”, που θα απολαύσουν οι νεαροί και όχι μόνο αναγνώστες.

Συγγραφέας: Βασίλης Παπαθεοδώρου
Εικονογράφος: Πέτρος Μπουλούμπασης
Εκδόσεις: Καστανιώτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου