Επίσκεψη στο Αττικό πάρκο.

Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε να χαρίσετε ένα διαφορετικό δώρο στα παιδιά, τα εγγόνια ή τα βαφτιστήρια σας. Χαρίστε τους μια εμπειρία. Κάτι που θα θυμούνται για πάντα και θα χαραχτεί σαν μια όμορφη ανάμνηση στο μυαλό και την καρδία τους. 
Και μια από τις πιο όμορφες και διασκεδαστικές εμπειρίες που μπορείτε να μοιραστείτε με ένα παιδί, μικρό ή μεγαλύτερο είναι η επίσκεψη σε ένα ζωολογικό πάρκο. Πόσο μάλλον στο μοναδικό που διαθέτουμε στην Ελλάδα: στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Με πολύ εύκολη πρόσβαση από όποιο σημείο της Αττικής κι αν ξεκινήσετε, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί έναν μοναδικό ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά, αλλά και για όλες τις ηλικίες! Μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, σε μια έκταση 200 στρεμμάτων, θα θαυμάσετε 2.000 ζώα από 5 ηπείρους και θα μάθετε πολλές συναρπαστικές πληροφορίες για την ζωή και τις συνήθειές τους.  Ο λύκος, το λιοντάρι, η τίγρης, η αλεπού, η αρκούδα, το φίδι, ο λαγός, η χελώνα, οι πιγκουίνοι και τόσα άλλα ζώα που τα παιδιά γνωρίζουν μόνο από τα παραμύθια, ή τα μεγαλύτερα παιδιά από ντοκιμαντέρ την τηλεόραση, βρίσκονται εκεί μπροστά στα μάτια τους, σε απόσταση λίγων μέτρων, ζωντανά, να τα παρατηρήσουν και να τα θαυμάσουν, γιατί όχι και να αγγίξουν κάποια από αυτά.
Το Αττικό Πάρκο διαφέρει και σε κάτι άλλο που το καθιστά ξεχωριστό. Ο χώρος που ζουν τα ζώα είναι από τους μεγαλύτερους συγκριτικά με άλλα παρόμοια πάρκα, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό και στον επισκέπτη.
Το  Αττικό πάρκο διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο, ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες καθώς και 3 πολύ εντυπωσιακά μεγάλα κλουβιά - μικρογραφία τριών ηπείρων -  στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα και χλωρίδα. Περιηγηθείτε στον "Κόσμο των ερπετών, γνωρίστε σπάνια ζώα της Ελληνικής πανίδας, θαυμάστε την Αφρικάνική Σαβάνα και την Περιοχή της ερήμου, περπατήσετε στο Δάσος των Μαϊμούδων, γνωρίστε τη Γη των Τσίτα και μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση να θαυμάσετε τα πιο ευφυή
photo:talcmag.gr
θηλαστικά της θάλασσα, τα δελφίνια, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματικά θα σας μαγέψει και ίσως σας...μουσκέψει ελαφρά! 
Στα μελλοντικά σχέδια του Αττικού Πάρκου, περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση των εγκαταστάσεων με τη «Δεινοσαυρόπολη» - ένα Μουσείο Εξέλιξης με έμφαση στην εποχή των Δεινοσαύρων καθώς και την «Ωκεανόπολη», ένα μεγάλο, πρότυπο ενυδρείο.
Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία αυτές τις γιορτές να επισκεφθείτε το πάρκο εκμεταλλευόμενοι την προσφορά για το Οικογενειακό Εισιτήριο για 4 άτομα (2 ενήλικες και 2 παιδιά) στη τιμή των 48 €!
Στο πάρκο θα βρείτε επίσης παιδική χαρά, μαγαζί με σουβενίρ, καφετέρια και 3 χώρους πικνίκ. 
Το Αττικό Πάρκο λειτουργεί καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο, από τις 9πμ έως την δύση του ηλίου. 


Και για το μήνα Δεκέμβριο: Περιβαλλοντική βιωματική μάθηση για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Περιλαμβάνει την επαφή με τα ζώα και πολλές άλλες δραστηριότητες μέσα στη ζεστή αίθουσα του Εκπαιδευτικού Κέντρου και έξω στο χώρο του Αττικού Πάρκου. Μάθετε περισσότερα εδώ http://bit.ly/1ytvvmw

Θέση Υαλού - Σπάτα, 
τηλ: 2106634724, 

Σχόλια