Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή μας εύχεται με ένα βιβλίο!

(Αρχή παραμυθιού) "Πέρασαν μέρες, πέρασαν βδομάδες, καιρός πολύς που ο Καλλίστρατος δεν
απάντησε στο δρόμο του ψυχή. Ξαπόσταινε στις ρίζες των δέντρων, ξεδιψούσε στα ρυάκια των ποταμών κι όταν επιθυμούσε ν’ αλλάξει μια κουβέντα με κάποιον, ρωτούσε τις πέτρες να του πουν ποιοι έζησαν στα μέρη τους και ποια ήταν η ζωή τους. Εκείνες, που ήταν για όλους σιωπηλές, για χάρη του καλού παραμυθά έσπαζαν τη σιωπή τους και του έλεγαν ιστορίες ξεχασμένες απ’ τη μνήμη των ανθρώπων.
 Έτσι, ένα γλυκό απόγευμα του φθινοπώρου, μια γερασμένη πέτρα τού διηγήθηκε την παράξενη ιστορία της Πολιτείας των Αηδονιών που κάποτε ονομαζόταν απλώς Μεγάλη. Του εκμυστηρεύτηκε ακόμα πως ο τωρινός βασιλιάς της, που κίνησε ολόκληρο πόλεμο να την κατακτήσει μόνο και μόνο για ν’ ακούει τ’ αηδόνια της, δεν τ’ άκουσε ποτέ του. Λίγο πριν πατήσει το πόδι του στο παλάτι, εκείνα πέταξαν μακριά κι αυτός έπεσε σε βαθιά μελαγχολία. Δεν έτρωγε, δεν έπινε, άνθρωπο δεν ήθελε να δει...
(Τέλος παραμυθιού) ...Όταν (ο Καλλίστρατος) ξανασυνάντησε την πέτρα που του είχε μαρτυρήσει αυτήν την παλιά ιστορία, έσκυψε και τη χάιδεψε όπως χαϊδεύει κάποιος ένα ζωντανό. Ύστερα τη ρώτησε:
— Πες μου, πέτρα μου, πες μου, σε παρακαλώ, τι είναι τ’ αηδόνια και πώς διαλέγουν τόπους για να τραγουδούν;
— Τ’ αηδόνια, παραμυθά μου, τραγουδάνε πρώτα στις καρδιές κι ύστερα στους κήπους. Οι καρδιές που έκαναν πράξη τα λόγια του Θεού αυτό το τραγούδι το γνωρίζουν καλά κι όπου κι αν πάνε τους ακολουθεί, ό,τι κι αν γίνει ποτέ δε στερεύει...
Αυτά απάντησε η πέτρα και βυθίστηκε ξανά στην αιώνια σιωπή της..."

Αγαπητοί φίλοι του θαυμαστού αυτού μπλογκ, επέλεξα αντί ενός αποσπάσματος κάποιου παραμυθιού μου, την αρχή και το τέλος τού "Καλλίστρατου και της Πολιτειας των Αηδονιών", του τρίτου βιβλίου της σειράς "Οι ιστορίες του Καλλίστρατου" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη από τις εκδόσεις της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας.
Μ' αυτόν τον τρόπο θέλω να ευχηθώ σε όλους η ζωή τους να είναι το παραμύθι που κάθε μέρα φτιάχνουμε από την αρχή της ζωής μας μέχρι το τέλος της. Ένα παραμύθι που με όσες περιπέτειες κι αν συμπεριλάβει, να συνοδεύεται πάντα από το τραγούδι των αηδονιών.


Βασλική Νευροκοπλή βιβλιογραφία:
(2014) Ο Καλλίστρατος και η πολιτεία των αηδονιών, Ελληνική Βιβλική Εταιρία
(2013) Ο Καλλίστρατος και οι περιπέτειες των χαρισμάτων, Ελληνική Βιβλική Εταιρία
(2012) Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς, Ελληνική Βιβλική Εταιρία
(2011) Το κόκκινο κορδόνι, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2011) Χάρτινα όνειρα, Διάπλαση
(2010) Το μοναδικό φιλί, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2009) Και τι θα πει σ’ αγαπάω;, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη [κείμενα, εικονογράφηση]
(2008) Σε τέμπο κόκκινο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2008) Το παραμύθι της μουσικής, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2007) Αν τ’ αγαπάς ξανάρχονται, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(1999) Εγώ ο άλλος, Νησίδες

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2006) Χριστού γέννα, Ακρίτας

Σχόλια