Τα Τζιμάνια

Είναι γεγονός ότι οι ιστορίες μυστηρίου ασκούν γοητεία σε μεγάλους και μικρούς. Πόσο μάλλον, όταν πρωταγωνιστές είναι τέσσερα συμπαθέστατα κοτοπουλάκια, που καλούνται να σώσουν το γένος των κοτόπουλων από την απειλή κατέφθασε στην αυλή τους, ή τέλος πάντων αυτό νομίζουν ότι κάνουν.
Τα Τζιμάνια, τέσσερα χνουδωτά κοτόπουλα με τα κωδικά ονόματα Σβούρα, Ζαχαρένια, Ψύλλος και Γλύκα,  που δεν κάθονται καθόλου στα αυγά τους, αναλαμβάνουν να ανακαλύψουν τι είναι το μεγάλο, απειλητικό, τεράστιο, φοβιστικό, πελώριο, τρομακτικό αντικείμενο που έκανε τον Σκίουρο Ουρά, να λιποθυμήσει στη θέα του.
Μετά από προσεκτική ανάκριση του όχι και τόσο ψύχραιμου Ουρά, ένα καλά κατεστρωμένο σχέδιο, ένα άψογο καμουφλάζ, τα απαραίτητα πολεμοφόδια και μπόλικο θάρρος, τα δαιμόνια κοτοπουλάκια θα ανακαλύψουν τι ακριβώς είναι αυτό το στρογγυλό, άγνωστο αντικείμενο που απειλεί στη ειρήνη της αυλής τους και εποφθαλμιά... τη μαμά τους. Και έτσι με πολύ θόρυβο, χαμό, φωνές και ανακατωσούρα, θα επιστρέψουν στο κοτέτσι τους θριαμβευτικά, έτοιμα αν χρειαστεί να ζήσουν μια νέα περιπέτεια.
Μια πολύ αστεία και διασκεδαστική ιστορία για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού που έχουν κατακτήσει τη δεξιότητα της ανάγνωσης, ώστε να διαβάσουν την ιστορία μόνα τους, και γιατί όχι να τη δραματοποιήσουν με τους φίλους τους.
Περισσότερα στο: Τα τζιμάνια
ΤΑ ΤΖΙΜΑΝΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Συγγραφέας: ΚΡΟΝΙΝ ΝΤΟΡΙΝ
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια