Ο Παππούκας Μου

Ο Παππούκας Μου, με Μ κεφαλαίο, δηλωτικό της μεγάλης και ιδιαίτερης αγάπης που το αγόρι της ιστορίας μας μοιράζεται με τον παππού του.  Μια πολύ όμορφη και τρυφερή ιστορία για τη σχέση αγάπης ανάμεσα σε ένα παππού και τον εγγονό του.
Ένας παππούς που μεγαλώνει. Που άλλοτε αισθάνεται μοναξιά, κι άλλοτε γελάει και παίζει σαν μικρό παιδί. Έναν παππού που άλλοτε ξεχνάει, και δεν βλέπει καλά, κι άλλοτε μπορεί να δείξει στο μικρό εγγονό του τα θαυμάσια του κόσμου. Έναν παππού που άλλοτε ταξιδεύει στα πέρατα της φαντασίας, κι άλλοτε ξεχνά που βρίσκεται...Έναν παππού που μεγαλώνει...έναν παππού μοναδικό, όπως είναι ο παππούς για κάθε παιδί.

Η καταλανή συγγραφέας, καταφέρνει με το απλό της κείμενο και τις γεμάτες ζωντάνια εικόνες της, να περιγράψει με ευαισθησία αυτή τη μοναδική σχέση παιδιού - παππού. Αντιμετωπίζοντας με τρυφερό χιούμορ τις αμήχανες στιγμές του παππού, δείχνει σε μεγάλους και μικρούς, ότι ο δρόμος της αγάπης περνά πάντα μέσα από την κατανόηση, την ενσυναίσθηση και το ειλικρινές ενδιαφέρον.

Συγγραφέας/Εικονογράφος:Marta Altes
Εκδόσεις: Keybooks

Σχόλια