Το μικρό λυκάκι

Πόσο μεγάλος είναι αλήθεια ο μεγάλος κακός λύκος; Και είναι πράγματι τόσο ατρόμητος όσο λέει; Αληθεύει ότι λατρεύει το μέλι;  Και  επιτέλους, γίνεται ένα λύκος να φυλάει τα πρόβατα;

Στη σειρά βιβλίων "Το μικρό λυκάκι"  με πρωταγωνιστή ένα μικρό, συμπαθέστατο λυκάκι, ο συγγραφέας και εικονογράφος Αntoon Krings, προτείνει μια διαφορετική ανάγνωση των ιστοριών του κακού λύκου, ανατρέποντας τα στερεότυπα και δίνοντας μια διαφορετική οπτική σε αυτό που φαίνεται ή μάθαμε να θεωρούμε αυτονόητο.
Μπλέκοντας και συνθέτοντας στοιχεία των κλασσικών παραμυθιών καταφέρνει να δημιουργήσει ένα οικείο περιβάλλον στο παιδί αναγνώστη και ταυτόχρονα να φωτίσει πλευρές της ιστορίας και της προσωπικότητας των πρωταγωνιστών που αλλάζουν τα δεδομένα. Η δομή και η απλότητα των ιστοριών, δίνει την ευκαιρία στο παιδί να ταυτιστεί με τους ήρωες και να αναγνωρίσει στοιχεία του εαυτού του σε αυτούς, καλλιεργώντας έτσι την ενσυναίσθησή του.
Μέσα από τις τρεις ιστορίες της σειράς, το μικρό λυκάκι, οι φίλοι του και μαζί τους κι εμείς, μαθαίνουμε την αξία της φιλίας, της προσφοράς, της αλληλεγγύης, αλλά και του σεβασμού στην προσωπικότητα και στον προσωπικό χώρο του άλλου,  με ένα τρόπο φυσικό, διασκεδαστικό και αβίαστο. Όπως πρέπει δηλαδή να γίνεται με κάθε ιστορία που σέβεται τον αναγνώστη της. Ιδανική σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το μικρό λυκάκι...
α. και οι μέλισσες
β.και ο κακός ο λύκος
γ. και η βοσκοπούλα

Συγγραφέας/Εικονογράφος Antoon Krings
Μετάφραση/απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις : Παπαδόλουλος
Ηλικία: +4

Σχόλια