Οι Μύθοι του Αισώπου

Μια νέα έκδοση των μύθων του Αισώπου με έμφαση στην εικονογράφηση.

H Μαρίσα Βεστίτα, εικονογραφεί με πολύ όμορφο, ξεκάθαρο τρόπο τους μύθους του Αισώπου. Η μορφή του κειμένου σύντομη, χωρίς περιττές περιγραφές, εστιάζει στα γεγονότα και στην ουσία δώδεκα, από των πιο γνωστών μύθων του μεγάλου μυθοποιού.
Η αξία των μύθων του Αισώπου είναι αναμφισβήτητη και διαχρονική. Προσωπικά, τους θεωρώ τους το πιο ωφέλιμο και ψυχαγωγικό ανάγνωσμα για παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα. Βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας σε διάφορες εκδοχές, και η συγκεκριμένη είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες, όσον αφορά την εικονογράφηση.
Ξεχωρίζει η ζωγραφιά της εισαγωγής, όπου απεικονίζεται ο Αίσωπος με μερικούς από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές των μύθων του: η αλεπού το λιοντάρι, ο ποντικός, το πρόβατο, ο κόρακας και η χελώνα περιστοιχίζουν με αγάπη τον άνθρωπο που τους έδωσε φωνή μέσα στους αιώνας και κατάφερε μέσω αυτών να περιγράψει τον χαρακτήρα και τις συμπεριφορές του ανθρώπου.
Βιβλίο με μεγάλο μέγεθος και σχεδόν τετράγωνο σχήμα, θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες, όχι μόνο να ακούσουν τα λόγια, αλλά και να παρατηρήσουν σαν σε μεγέθυνση τις εκφράσεις και τα αισθήματα των πρωταγωνιστών, που πολλές φορές, συμπληρώνουν ή λένε πολλά για την ίδια την ιστορία. Σε χρώματα παστέλ, που κάνουν την περιδιάβαση στις σελίδες ξεκούραστη και πολύ ευχάριστη .
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν και οι  Ιστορίες με ζωάκια των αδελφών Γκριμ.
Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη, Εκδόσεις: Ψυχογιός



Σχόλια