Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες (θεατρικό)

Αγαπάμε την ομάδα Κοπέρνικος. Αγαπάμε τη μουσική, τα βιβλία και φυσικά τα θεατρικά τους έργα. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν παρά να απολαύσουμε και φέτος, το νέο τους έργο με τίτλο "Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες". Πόσο μάλλον, όταν παίζεται σε ένα τόσο ξεχωριστό χώρο, όσο το θέατρο " Το τρένο στο Ρουφ". Παράσταση μέσα σε ένα βαγόνι λοιπόν. Αυτό αποτελούσε πρόκληση από μόνο του. Και το ότι η ομάδα του Κοπέρνικου, κατάφερε να το παρουσιάσει μέσα σε αυτό τον (περι)ορισμένο χώρο, και να το κάνει με τόση άνεση και επιτυχία, μας άφησε έκπληκτους.
Τρεις ηθοποιοί σε εναλλασσόμενους ρόλους και ένας πρωταγωνιστής απών: ο πρίγκιπας!
Ο πρίγκιπας που όλη μέρα τρέχει από μάθημα σε μάθημα και από την μία υποχρέωση στην άλλη. Που μόνη του απασχόληση είναι να μελετά και μόνο του δικαίωμα να κάνει επανάληψη ότι έχει μελετήσει! Γιατί ένας σωστό πρίγκιπας δεν έχει χρόνο για παιχνίδια, φίλους και τέτοιες "ανοησίες", όπως επιμένει να λέει ο βασιλιάς μπαμπάς του.
Ξαφνικά όμως μια μέρα, ο πρίγκιπας αρνείται να φάει, αρνείται να μιλήσει και κλείνεται στον εαυτό του.
Τη λύση θα κληθούν να δώσουν δυο διάσημοι μάγειροι, ένας πικάντικος ανατολίτης και ένας τρελούτσικος Ιταλός. Αποστολή τους,  να μαγειρέψουν τα πιο νόστιμα, τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά φαγητά που θα κάνουν το μικρό πρίγκιπα όχι μόνο να φάει, μα να γλύφει και τα δάχτυλά του. Τα πείσματα, οι καβγάδες και κατεργαριές τους όμως, δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ο πρίγκιπας θα εξακολουθήσει να κρατά το στόμα του κλειστό. Το τελεσίγραφο του βασιλιά θα τους οδηγήσει, με τρένο φυσικά, στη χώρα της Σκέψης, με σκοπό να ανακαλύψουν τη μυστική συνταγή που θα δώσει πίσω στο νεαρό πρίγκιπα την όρεξη του (όχι απαραίτητα μόνο για φαγητό).
Εκεί όμως θα ανακαλύψουν κάτι ακόμα πιο σπουδαίο: θα ανακαλύψουν την αξία της συνεργασίας και της φιλίας. Θα ανακαλύψουν πως να σωπαίνουν και να ακούν τις σκέψεις, τις δικές τους και των άλλων. Θα ανακαλύψουν μαζί με τον ξεροκέφαλο βασιλιά, τι είναι αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο Πρίγκιπας.
Μια υπέροχη παράσταση με τρεις εξαιρετικούς ηθοποιούς, κεφάτους, και ιδιαίτερα ευρηματικούς με τις ατάκες των παιδιών, που συνεχώς και με ενθουσιασμό επενέβαιναν στην πλοκή του έργου.
Όπως και στα "Μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή", μας ενθουσίασε η απλότητα και η οικονομία της σκηνοθεσίας: ρόλοι, τόποι, καταστάσεις και συναίσθηματα, ορίζονται ή αλλάζουν με τρόπο απλό και συμβολικό, μα καθ΄ όλα λειτουργικό και ξεκάθαρο.
Ο χώρος, η μουσική, τα τραγούδια, οι ηθοποιοί και φυσικά το έξυπνο, αστείο, μα και συγκινητικό κείμενο, συντελούν σε μια πολύ όμορφη παράσταση που αν έχετε την ευκαιρία αξίζει να την παρακολουθήσετε.


Πού παίζεται:
Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, (επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως),Ρουφ
Τηλ : 2105298922
Παραστάσεις : Πρωί.: Κυρ. 11.30 π.μ. 

Ηλικίες: 4-10 ετών






Σχόλια