Ο μικρός θεός.

Ένα εξαιρετικά ενδιφέρον μυθιστόρημα για νεαρούς αναγνώστες, που ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία του θέματός του. Ένα μυθιστόρημα με ιστορικά στοιχεία, έντονη δράση, μυστήριο και φαντασία, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Πρωταγωνιστής ο Ιάσονας, ένα 11χρονο αγόρι, που μετά από ένα τραγικό οικογενειακό γεγονός, έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με τις υπερφυσικές δυνάμεις που κατέχει. Δάσκαλος και φύλακας άγγελός του, γίνεται ο σοφός Πυθαγόρας. Εκείνος αναλαμβάνει να τον μυήσει σε ένα κόσμο απόκρυφο, μαγευτικό, και ενίοτε επικίνδυνο. Ο Ιάσονας από παιδί, γίνεται ένας νεαρός άνδρας, που πρέπει να αποδεχτεί την ιδιαιτερότητα του, να διαχειριστεί τις δυνάμεις που του δόθηκαν, και να καταφέρει να διαφυλάξει τον εαυτό του και να σώσει τη μητέρα του από τους απαγωγείς της.
Θρησκεία, φιλοσοφία, αστρονομία, μαθηματικά, μουσική, αποκρυφιστικές πρακτικές, όλα ενώνονται για να εξυπηρετήσουν το σκοπό του. Ακτινοτάξιδα, τηλεπαθητική σκέψη και επικοινωνία, διαχωρισμός του εαυτού, έλεγχος των δυνάμεων της φύσης, ρωγμές στο χρόνο, είναι μόνο μερικά από τα μέσα που δάσκαλος και μαθητής θα χρησιμοποιήσουν στο ταξίδι, που θα τους φέρει από τη Σάμο στην Αίγυπτο του 6ου π.Χ αιώναΟ Ιάσονας και ο Πυθαγόρας θα βρεθούν εν μέσω της προαιώνιας μάχης του Φωτός με το Σκότος,και θα νικήσουν.
Κι ενώ η ιστορία τελειώνει, ένα χτύπημα στην πόρτα, κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται αν αυτό το τέλος σημαίνει στα αλήθεια μια νέα αρχή...μια νέα ιστορία...
Συγγραφέας: ΚΟΥΤΣΗ, ΕΦΗ
Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ



Σχόλια