Στο Φωτεινό Δωμάτιο (θεατρική παράσταση)

Το νέο έργο της Ντίνας Σταματοπούλου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι.  Ένα ταξίδι στο όνειρο, στις μνήμες και στα συναισθήματα. Ένα ταξίδι που συμβαίνει στο εδώ και στο τώρα, στο παντού και στο πάντα, μέσα σε ένα φωτεινό μυαλό, μέσα σε ένα φωτεινό δωμάτιο.
Μας μιλά για το ταξίδι του παιδιού προς την ενηλικίωση, αλλά και την επιστροφή του ενήλικα στην αθωότητα, τη μαγεία και τον ενθουσιασμό της παιδικής ηλικίας.
Ένα καθοριστικό ταξίδι που οδηγεί από αντίστροφα μονοπάτια, σε μια σειρά από εξίσου καθοριστικές συνάντησεις: τη συνάντηση του μαθητή με το δάσκαλο, του ενήλικα με το παιδί, αλλά και στη συνάντηση φαντασίας και λογικής, περιέργειας και υπομονής, παρορμητικότητας και μεθοδικότητας.

Παιδί και ενήλικας θα ανταμώσουν μέσα στο όνειρο,  θα μάθουν τον τρόπο να χρησιμοποιούν δημιουργικά τα συναισθήματα και τη φαντασία τους και μαζί θα ανακαλύψουν το μυστικό συστατικό που βάζει σε κίνηση τη μηχανή της ζωής "για πάντα".
Μια όμορφη ιστορία για τη συναισθηματική νοημοσύνη μικρών και μεγάλων, ντυμένη με την υπέροχη ζωντανή μουσική και τα τραγούδια του Κωστή Μαραβέγια, με ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο και ενθουσιώδη θίασο, με θέατρο σκιών και σιλουέτας, και διαδραστικά εφέ που ενθουσίασαν τα παιδιά.

talcmag.gr
Συντελεστές:
Κείμενο – σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου
Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Σκηνικά – Κοστούμια - Props: Γιώργος Κωτσάκος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας
Παίζουν:
Πατρίκιος Κωστής, Δημήτρης Λιακόπουλος, Άλεξ Ντε Παρί, Βασίλης Ζώης, Ιωάννα Μάντζαρη, Ράνια Φουρλάνου, Θεοδοσία Σαββάκη, Αναστασία Στυλιανίδη, Λήδα Μανιατάκου
Παίζεται:
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λ. Συγγρού 143, 17121 Νέα Σμύρνη
Γραφείο Οργάνωσης Παιδικής Σκηνής:
210 9327356, 210 9327287 - Ταμείο: 210 9315600
Site: www.gialino.gr

Σχόλια