Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία

Το κλασσικό (πια) και πολύ επιτυχημένο δίδυμο Ντόναλντσον - Σέφλερ, "χτυπάει" ξανά με ένα βιβλίο που είναι η επιτομή της φιλαναγνωσίας.
Σε μια κλιμακωτή ιστορία με κεντρικό ήρωα το ίδιο το βιβλίο, παρακολουθούμε τις αναγνωστικές διαδρομές του μικρού Ηλία, μέσα από ένα βιβλίο, που σαν καθρέπτης μέσα σε καθρέπτη, δείχνει ότι η εμπειρία της ανάγνωσης είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ.
Τα πρόσωπα μέσα στο βιβλίο, όπως ειπώθηκε δεν έχουν τον κεντρικό ρόλο, αλλά αποτελούν γέφυρες από τη μία ιστορία στην άλλη. Πολλαπλές ιστορίες που ξεδιπλώνονται σαν μία, όπως ίδια είναι και η απόλαυση που μοιράζονται οι απανταχού βιβλιόφιλοι.
Κλασσικά παραμύθια και περιοδικά, ιστορίες μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας, βιβλία γνώσεων και κόμικ, ιστορίες ρομαντικές και ιστορίες τρόμου, ανέκδοτα και διαδακτικές ιστορίες, ιππότες και δράκοι, κλέφτες και αστυνόμοι, κουκουβάγιες και αρκούδες. αστροναύτες και βασίλισσες, μπλέκονται και πλέκουν μια ιστορία που αποθεώνει την εμπειρία της ανάγνωσης.
Η μια ιστορία γίνεται αφορμή της άλλης και το κάθε βιβλίο δίνει το έναυσμα για το επόμενο.
Εξαιρετική είναι και η απόδοση στα ελληνικά του Φιλίππου Μανδηλαρά. Με λόγια απλά και ρυθμική αφήγηση, το βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά από 4 ετών. Και είναι πράγματι ένα από τα καλύτερα βιβλία προσχολικής ηλικίας που έχω διαβάσει!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου