Ένα σπίτι για όλους

Ένα πολύ όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά από 3 ετών. Ένα πολύχρωμο παραμύθι σε μια πολύ προσεγμένη έκδοση. Φωτεινά χρώματα, ελκυστικά σχέδια, και φυσικά μια ωραία ιστορία.
Μια ιστορία που ξετυλίγεται “Βαθιά στο δάσος”, όπως είναι και ο τίτλος του πρωτότυπου κειμένου. Εκεί λοιπόν, βαθιά στο δάσος, μια μέρα, ένας ποντικός ανακαλύπτει ένα όμορφο, μικρό σπιτάκι και αποφασίζει ότι είναι το ιδανικό μέρος για να μείνει. Σιγά-σιγά, και άλλα ζωάκια περνούν από εκεί και ρωτούν αν μπορούν να μείνουν. "Φυσικά", απαντά το ποντικάκι, "υπάρχει χώρος για όλους!".
Έτσι δημιουργείται μια όμορφη παρέα που μοιράζεται τη χαρά και τη φιλία στο μικρό ξύλινο σπιτάκι με τα εννιά παράθυρα και την κόκκινη εξώπορτα. 
Μέχρι που ένας αρκούδος περνά από κει και θέλει κι εκείνος να μείνει. Μα μπορεί ένα μικρό σπιτάκι, με εννιά μικρούς ενοίκους, να χωρέσει ένα μεγάλο, καφέ αρκούδο;
Δύσκολη απόφαση και ακόμα πιο δύσκολη απάντηση...
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, που έχει κάνει την απόδοση της ιστορίας, καταφέρνει να μας μεταφέρει τόσο τα συναισθήματα των μικρών ενοίκων, όσο και της μεγάλης καφέ αρκούδας, που τόσο πολύ θέλει να γίνει μέλος αυτής της όμορφης παρέας. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της ιστορίας, μεγάλοι και μικροί κατανοούμε ότι ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά, όπου υπάρχει θέληση, καλή διάθεση και συνεργασία, υπάρχει πάντα και τρόπος! Τι τρόπος;

Θα το ανακαλύψετε παρέα με τα παιδιά διαβάζοντας αυτό το όμορφο παραμύθι!

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Corr Christopher
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια