Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας (θεατρική παράσταση)

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας αποτελεί μια από τις τις πιο γνωστές και διαχρονικές ιστορίες του Όσκαρ Ουάιλντ.
Η ιστορία του Πρίγκιπα που πέρασε την ζωή του πίσω από τα τείχη του παλατιού του, χωρίς καμία έγνοια, φόβο ή πόνο, εμπνέει τον σκηνοθέτη Άρη Τρουπάκη, που μεταφέρει το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα στη σκηνή του Εθνικού θεάτρου και το αφήνει να μας γοητεύσει.
Από το ψηλό του βάθρο, καλυμμένος με αληθινό χρυσάφι και πολύτιμα πετράδια, ο άλλοτε ευτυχισμένος Πρίγκιπας, κοιτά την πόλη και τους ανθρώπους της. Παρατηρεί τη φτώχεια τους, τη δυστυχία, την υποκρισία, τον ξεπεσμό, την κακία και την σκληρότητα που βασιλεύουν. Και για πρώτη φορά στη ζωή του δακρύζει. Μα τι κρίμα, κανείς δεν είναι εκεί να τον ακούσει ή να νιώσει τα δάκρυά του. Μέχρι που ένα μικρό χελιδόνι αποφασίζει να περάσει τη νύχτα στα πόδια του. Μια υπέροχη φιλία θα αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο. Το χελιδόνι θα γίνει τα χέρια, τα φτερά, τα μάτια του πρίγκιπα, -που τον υποδύεται υπέροχα ο Στάθης Κόικας-  ο οποίος θα απεκδυθεί το μεγαλείο του, θα θυσιάσει τη λαμπρότητα του για να βοηθήσει όσους τον έχουν ανάγκη. Θα ξεφύγει από το ρόλο που του ανέθεσαν, θα αρνηθεί την παγωμένη ευτυχία στη οποία τον καταδίκασαν και θα προτιμήσει να πονέσει, να νιώσει τη ζεστασιά της καλοσύνης, και τη δύναμη της φιλίας να ζωντανεύουν την μολυβένια του καρδιά.
Το μικρό χελιδόνι που υποδύεται ο εξαιρετικά ταλαντούχος Νίκος Καρδώνης δεν θα διστάσει να θυσιάσει την ίδια του τη ζωή προκείμενου να βοηθήσει τον Πρίγκιπα και να γίνει ο αγγελιαφόρος της καλοσύνης και της μεγαλοψυχίας του, όντας το ίδιο μεγαλόψυχο και γεμάτο καλοσύνη. 
Μέσα από την ιστορία των δύο φίλων, μεγάλοι και μικροί μαθαίνουν τι θα πει ευτυχία, τι είναι στ'αλήθεια σημαντικό, τι σημαίνει μοιράζομαι, προσφέρω και παρακολουθούν το άνθος της ανιδιοτέλειας να ανθίζει στις ψυχές των ευγενικών πρωταγωνιστών. 

Μια εξαιρετικά καλοστημένη παράσταση, με μουσική, σκηνικά και κοστούμια που δεν καπελώνουν, αλλά αντίθετα αναδεικνύουν την ουσία του έργου. Ένας πολυμελής θίασος σε εναλλασσόμενους ρόλους που δημιουργεί ένα πολύ όμορφο καλλιτεχνικά και αισθητικά αποτέλεσμα.

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, κέντρο
Τηλ : 2105288170 
Παραστάσεις :Κυρ. 4 μ.μ. 

Σχόλια