10 μέρες στην τρελογιαγιά

Η νεότητα τελικά δεν είναι θέμα ηλικίας. Και η γιαγιά της ιστορίας μας το αποδεικνύει περίτρανα.
Άλλωστε μια φορά χίπις όλη τη ζωή χίπις. Μια πολύ όμορφη ιστορία, γεμάτη χιούμορ, από την Λώρη Κέζα, που καταφέρνει με πολύ ανάλαφρο τρόπο να μιλήσει για πολύ σοβαρά θέματα: να μιλήσει για τη διαφορετικότητα, το ρατσισμό, τα στερεότυπα, την επανάσταση σαν πράξη ζωής, την ελευθερία της επιλογής.
Αφορμή για να εξελιχθεί η ιστορία μας στέκεται ένα επαγγελματικό ταξίδι, που θα "αναγκάσει" του πολυάσχολους και πολύ "σοβαρούς" γονείς της Βιργινίας και της Καρολίνας, να αφήσουν τα κορίτσια στη γιαγιά τους.
Η διαμονή των κοριτσιών στη γιαγιά τους θα είναι μια μοναδική εμπειρία! Θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στο κόσμο πάνω στο παλιό μηχανάκι της γιαγιάς, θα χορέψουν παρέα με τις "παράξενες" φίλες της, θα αποκτήσουν ινδιάνικα ονόματα και θα αφήσουν τις παλιές φωτογραφίες να διηγηθούν την ιστορία τους, την ιστορία των χρόνων της δεκαετίας του '60 και '70.
Η γιαγιά θα γίνει πηγή έμπνευσης για τα κορίτσια. Μαζί της θα μάθουν πως ο κόσμος έχει πολλές όψεις και οι άνθρωποι ακόμα περισσότερες. Κάτι που είναι σήμερα, για εμάς σωστό ή λάθος, δεν είναι κατ΄ανάγκη πάντα και παντού το ίδιο. Πως αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, δεν είναι κατ' ανάγκη παράλογο. Πως οι άνθρωποι δεν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι, απλά διαφορετικοί. Πως τα όνειρα και η δίψα για ζωή δεν σταματά καθώς μεγαλώνεις, αλλά μεγαλώνουν μαζί σου. Πως κάθε στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος για αλλαγή, για εξέλιξη, για νέες περιπέτειες.
Μια ληστεία σε ζαχαροπλαστείο και ένα ραντεβού στο δημαρχείο, θα απογειώσουν τη δράση και θα χαρίσουν ένα γλυκό επίλογο στην ιστορία μας!

Συγγραφέας: Λώρη Κέζα
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κέλλυ Ματαθία Κόβο
Εκδόσεις: Μεταίχμιο.

Σχόλια