Νέλλη. Αναζητώντας τον Κάπτεν Πίμποντι

Η ιστορία της Νέλλη είναι μια αισιόδοξη ιστορία. Είναι μια ιστορία γεμάτη χιούμορ, αν και καταπιάνεται με δύσκολα θέματα. Η Νέλλη είναι ένα μικρό κορίτσι. Η Νέλλη  είναι ένα γενναίο κορίτσι. Η Νέλλη είναι ο καπετάνιος στη ζωή της. Όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Η Νέλλη είναι ένα μικρό κορίτσι με μεγάλη ηλικία. Η Νέλλη είναι ένα κορίτσι που φέρεται αντρίκια. Ζει μια δύσκολη, και σίγουρα όχι ξέγνοιαστη παιδική ζωή, μέσα στην οποία όμως καταφέρνει να πλέει με επιδεξιότητα, όχι βέβαια χωρίς κόπο και χωρίς πόνο.
Η Νέλλη ζει με την μητέρα της. Μια μητέρα που παλεύει με την κατάθλιψη, που έχει παραιτηθεί και ζει απομονωμένη στο δικό της κόσμο, πλέκοντας ακατάπαυστα κασκόλ και περιμένοντας τον πατέρα της Νέλλη να γυρίσει. Ο πατέρας της Νέλλη, ο αξιότιμος Κάπτεν Πίμποντι, έφυγε για τον γύρο του κόσμου και ακόμα να γυρίσει....Η Νέλλη αγαπά και φροντίζει τη μητέρα της. Αγαπά και της λείπει ο πατέρας, που σχεδόν δεν γνώρισε. H Νέλλη νιώθει ορφανή.

Συντροφιά με τη χελώνα της, το μοναδικό ζωντανό πλάσμα που μοιράζεται τις σκέψεις και τις περιπέτειες της, ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης του πατέρα. Θα περάσει φουρτούνες και καταιγίδες. Θα κινδυνέψει από πειρατές και ληστές, θα ναυαγήσει, αλλά θα σηκώσει ξανά τα πανιά της, μέχρι να φτάσει στον προορισμό της. Η Νέλλη σε αυτό το συμβολικό ταξίδι, σε αυτή την κατάδυση στον εαυτό της, τις βαθύτερες επιθυμίες και τις ανάγκες της, θα συναντήσει τον πατέρα της. Θα συνομιλήσει μαζί του, θα προσπαθήσει να τον καταλάβει και τελικά θα πάρει την απόφαση να γυρίσει σπίτι της. Μόνη ή μαζί του, τελικά δεν έχει τόση σημασία. Η Νέλλη θα βγει πιο δυνατή από αυτό το ταξίδι και θα επιστρέψει στην ασφάλεια της παραλίας του σπιτιού της. Στο ταξίδι της η Νέλλη, θα μας αποκαλύψει την δύναμη που κρύβουν τα παιδικά όνειρα, οι ακυρωμένες επιθυμίες και η ανάγκη του κάθε ανθρώπου να υπερβεί τα εμπόδια που του στήνει η ζωή και να ανοιχτεί στη θάλασσα των προσωπικών επιθυμιών, αλλά και να επιστρέψει εκεί που νιώθει ότι ανήκει. Στη δική του Ιθάκη...

Η ιστορία της Νέλλη, είναι μια ιστορία νίκης της ζωής, μια ιστορία νίκης της ελπίδας, μια ιστορία αποδοχής του εαυτού και των προσωπικών επιλογών του κάθε ανθρώπου. 
Η ιστορία της Νέλλη, είναι μια ιστορία ανάληψης της προσωπικής μας ευθύνης. 

Συγγραφέας: Roland Chambers
Εικονογράφος:Ella Okstad

Μεταφραστής: Μαρίνα Δημητρά
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Σχόλια