Ένα χαμόγελο και...Γκλιν!

Μια πολύ φρέσκια ιστορία που διασκέδασα διαβάζοντας τη. Η κόρη μου που τυγχάνει στην πέμπτη δημοτικού, όπως και η πρωταγωνίστρια, τη λάτρεψε. Τόσες πολλές οι ομοιότητες με τα δικά της βιώματα στο σχολείο..."Μαμά, η συγγραφέας σίγουρα έχει έρθει στο σχολείο μας. Για εμάς μιλάει, αλλά με άλλα ονόματα" .
Η πρωταγωνίστρια η Πηνελόπη, είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερο παιδί. Χαριτωμένη, σπιρτόζα, χειραφετημένη, έτοιμη να υπερασπιστεί όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και όποιον - νομίζει - ότι το έχει ανάγκη. Με έντονη προσωπικότητα δεν διστάζει να τα βάλει με τον νταή του σχολείου, και να βρει τρόπους να υπερασπιστεί την παρέα της. Αισιόδοξη και πεισματάρα, θα παρασυρθεί σε ένα παιχνίδι εξουσίας, αλλά και θα μάθει από τα λάθη της. Θα γίνει έμπνευση για τους συμμαθητές της και θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που φέρνει η ζωή με θετική διάθεση.

Μια ιστορία για την αξία της φιλίας, την ανάγκη των παιδιών για όραμα και προοπτική πέρα από τη συμαβατική γνώση του σχολείου. Η Πηνελόπη έχει στόχους. Ξεκάθαρους και πρακτικούς. Και φύτεψε τους στόχους της με τον ίδιο τρόπο που φύτεξε το παρτέρι της στο πίσω μέρος του σχολείου. Με φροντίδα και αγάπη. Μια ιστορία που αποδεικνύει το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την δυναμική που αποκτούν τα παιδιά, όταν εμπλακούν σε δραστηριότητες που αφορούν την καθημερινότητα τους, ακουμπούν τα συναισθήματα και τους φόβους τους, δίνουν ώθηση στη φαντασία, τα όνειρα και τις ελπίδες τους. 
Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
Εικονογράφος: Πωλίνα Παπανικολάου
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σχόλια