Φον ο φοβερός

Η Γιώτα Αλεξάνδρου στο νέο της βιβλίο, αναλαμβάνει να μας συστήσει ένα πολύ γνωστό μας άγνωστο: τον Φόβο. Τον δικό μου, τον δικό σου και του καθενός. Αυτό το τρομερό τέρας που κάθε φορά που κάποιος τρέμει στη σκέψη του, ένα νέο κεφάλι, ένα καινούριο πόδι, τρομερά δόντια και κεραίες, φυτρώνουν πάνω του, για να τον κάνουν ακόμα πιο φοβερό.

Με ένα πρωτότυπο τρόπο, δίνοντας πρόσωπο αλλά και λόγο στον φόβο, συγγραφέας και εικονογράφος κταφέρνουν να τον φέρουν στα μέτρα των παιδιών, ώστε να μπορέσουν να αναμετρηθούν μαζί του. Και μπορεί ο φόβος του καθενός μας να έχει άλλο πρόσωπο, αλλά μην γελιόμαστε, είναι ίδιος ο λόγος που κάνει τον φόβο...φοβερό: η δύναμη που του δίνουμε να μας τρομάζει.
Αυτό το ξέρει και ο Φον Φόβος. Και μάλιστα αυτός είναι και ο δικός του φόβος. Μήπως κάποια στιγμή πάψουμε να τον φοβόμστε αρκετά. Και αυτό είναι ένα μυστικό που η συγγραφέας μοιράζεται με τα παιδιά και τους δίνει ένα τρόπο, να κοιτάξουν κατάματα το φόβο τους και να αναζητήσουν την αλήθεια πίσω από αυτά που τα τρομάζουν: το παιχνίδι του φεγγαριού με τα κλαδιά των δέντρων, πίσω τις τρομακτικές φιγούρες που διαγράφονται στους τοίχους, τα σύννεφα που συναντιούνται με θόρυβο, πίσω από τις τρομακτικές βροντές τη νύχτα, την χαρά του παιχνιδιού και της προσπάθειας πίσω από το φόβο της αποτυχίας...και τόσα άλλα!

Ένα καλογραμμένο, έξυπνο βιβλίο που με πολύ χιούμορ ξεντύνει το φόβο από το τρομερό του προσωπείο και τον κάνει μια μικρή μικρή τελίτσα, ικανή να σβηστεί μια για πάντα από τη γόμα του θάρρους και της αλήθειας. Εξαιρετική επιλογή για διάβασμα και παιχνίδι για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Συγγραφέας: Γιώτα Αλεξάνδρου
Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου
 Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Σχόλια