Η γραμμή

Το νέο βιβλίο των Κουτσιαρή -  Διακομανώλη, είναι μια ιστορία για την φιλία και την αποδοχή που συνεπάγεται. Μέσα σε ένα πολύ οικείο για τα παιδιά σκηνικό, τη σχολική τάξη, γνωρίζονται οι δύο ήρωες της ιστορίας, ο Αλέξανδρος κι ο Θοδωρής. Ο Αλέξανδρος δεν συμπαθεί τον ανοιχτό χαρακτήρα του Θοδωρή, τον θεωρεί ακατάστατο και περίεργο. Γι' αυτό θα θέσει από την αρχή τα όρια του: μια μαύρη γραμμή χαραγμένη με μολύβι που χωρίζει το θρανίο τους στα δυο.
Από την άλλη ο Θοδωρής, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να προσεγγίσει τον Αλέξανδρο, μα χτυπάει πάντα πάνω σε κλειστές πόρτες. Η απουσία όμως του Θοδωρή από το σχολείο για μερικές μέρες και η αποκάλυψη που τη συνόδευσε, θα κάνει τον Αλέξανδρο να μετανιώσει για τη στάση του και να αναζητήσει γέφυρες επικοινωνίας με το συμμαθητή του. Και με αυτό τον τρόπο να εγκαταλείψει την ασπρόμαυρη μεριά της καχυποψίας και να περάσει στον πολύχρωμο τόπο της συντροφικότητα. Ευρηματική και πολύ συμβολική η εικονογραφική προσέγγιση της Αιμιλίας Κονταίου στο σημείο αυτό.
Μια πολύ όμορφη και εύληπτη από τα παιδιά ιστορία, που τους επιτρέπει να ταυτιστούν με τους πρωταγωνιστές και να επανεξετάσουν τη στάση τους ή να βρουν μόνα τους διεξόδους σε συγκρούσεις μέσα στο σχολικό τους περιβάλλον.
Συγγραφείς: Βασίλης Κουτσιαρής - Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφηση: Αιμαλία Κονταίου
Εκδόσεις: Μίνωας

Σχόλια