Κυριάκος ο Σαγόνιας

Μετά το ξεκαρδιστικό βιβλίο του "Τώρα το θυμήθηκα" ο συγγραφέας και εικονογράφος Jarvis,επανέρχεται με το βιβλίο  Κυριάκος ο Σαγόνιας.
Ο Κυριάκος είναι απόγονος μιας σπουδαίας γενιάς κροκοδείλων, που κατά παράδοση, αποτελεί το φόβητρο της ζούγκλας. Ο Κυριάκος λοιπόν συνεχίζει με επιτυχία το μόνο πράγμα που έμαθε να κάνει: να μοιράζει τρομάρες! Τα μεγάλα κοφτερά του δόντια και τα δυνατά σαγόνια του,τον βοηθούν να επιτύχει το σκοπό του.
Ώσπου μια μέρα ένα φοβερό μυστικό θα αποκαλυφθεί και θα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Τι θα γίνει αν όλα τα ζώα πάψουν να τον φοβούνται;
Ο Κυριάκος παρέα με τους άλλους κατοίκους της ζούγκλας, θα ανακαλύψουν την "τρομακτικά" διασκεδαστική επιλογή να κάνεις νέους φίλους, χρησιμοποιώντας τα παλιά σου "όπλα" για τελείως διαφορετικούς σκοπούς!
Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την ικανότητα της ενσυναίσθησης και να κάνουν τις επιλογές που δεν ανταποκρίνονται υποχρεωτικά στις προσδοκίες των άλλων, αλλά χαρίζει στα ίδια μια όμορφη, γεμάτη αληθινές συγκινήσεις καθημερινότητα.
Πολύχρωμη, και γεμάτη ζωντάνια η εικονογράφηση κάνουν ακόμα πιο όμορφη αυτή την αστεία περιπέτεια!

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Peter Jarvis
Απόδοση: Μάνος Μπονάνος
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια