Ο Μπρούνο έχει 100 φίλους.

Ένα βιβλίο με πολύ σύγχρονο θέμα. Η χρήση της τεχνολογίας των επικοινωνιών και πως αυτή επηρεάζει την καθημερινή μας συμπεριφορά. Ο Μπρούνο, βρίσκει τυχαία στο δάσος ένα κινητό τηλέφωνο και βυθίζεται στη μαγεία του διαδικτυακού κόσμου. Διαβάζει νέα πράγματα, ακούει νέους ήχους, βλέπει ταινίες, και κυρίως κάνει νέους, εκατοντάδες φίλους σε όλο τον κόσμο, εισπράττει αποδοχή. Δεν έχει πια χρόνο, να δει τους παλιούς του φίλους, να παίξει, να παρατηρήσει τον κόσμο γύρω του. Κι όταν το κινητό τηλέφωνο, το μαγικό του κουτί, μείνει χωρίς μπαταρία, μαζί με το σήμα, θα χαθεί και ο εικονικός του κόσμος. Ο Μπρούνο θα μείνει μόνος και θα ζητήσει τη λύση στη μόνη ζωή που το δόθηκε να ζήσει, την αληθινή.
Μια ιστορία όχι μόνο για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά.
Τι σημαίνει φιλία, ποιος είναι στ' αλήθεια φίλος, πόσο η διαδικτυακή πραγματικότητα ρουφάει την πραγματική ζωή μας, πόσες αληθινές στιγμές κλέβει η διαδικτυακή αποδοχή.
Ένα βιβλίο με πολύ όμορφη εικονογράφηση, που μας επιτρέπει να μιλήσουμε με ξεκάθαρο και αντιληπτό στα παιδιά τρόπο, για τον εθισμό στα κινητά τηλέφωνα και τις συνέπειες της άμετρης χρήσης της τεχνολογίας. 

Συγγραφέας - Εικονογράφος:Φραντσεσκα Πιρόν
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή.

Σχόλια