Όλα δικά μου

Μια υπέροχη, πρωτότυπη ιστορία για την έκφραση του παιδικού εγωισμού, τη δύναμη της προσφοράς και την αξία της ενσυναίσθησης, από τη συγγραφέα και εικονογράφο Hannah Harrison.
Η Μπερνίς, η μικρή γατούλα, είναι καλεσμένη σε πάρτι στο δάσος, όμως τίποτα δεν πάει καλά για εκείνη. Ούτε τούρτα με ζαχαρένιο λουλουδάκι πήρε, ούτε την παγωμένη βυσσινάδα πρόλαβε, ούτε την πινιάτα κατάφερε να χτυπήσει, ούτε και κανείς φαίνεται να νοιάζεται που δεν περνάει καλά.
Έτσι όταν κάποιος εμφανίζεται κρατώντας μπαλόνια, χωρίς να χάσει ευκαιρία, ρίχνεται πάνω του και τα αρπάζει όλα φωνάζοντας ''Δικά μου!"
Μα τα μπαλόνια είναι πολλά και την ανεβάζουν ψηλά στον ουρανό.
Και εκεί κολλημένη κάτω από ένα θυμωμένο σύννεφο, θα καταλάβει ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν περνούν καλά, και μάλλον έχουν πιο σοβαρούς λόγους από τους δικούς της.
Και αρχίζοντας να μοιράζει τα μπαλόνια που εγωιστικά κράτησε για τον εαυτό της, δεν θα καταφέρει μόνο η ίδια να αισθανθεί καλύτερα, αλλά και να μοιράσει τη χαρά στους γύρω της.
Και έτσι απλά και φυσικά η μικρή Μπερνίς και μαζί της και οι μικροί αναγνώστες θα αναγνωρίσουν την ομορφιά της προσφοράς, της συμπάθειας, της ευγένειας.
Μια ιστορία απλή, με όμορφη, νοσταλγική εικονογράφηση, που αντανακλά τον αυθορμητισμό της παιδικής ηλικίας.

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Hannah Harrison
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια