Η Ερμιόνη και το κοτρόνι

Μια πολύ τρυφερή ιστορία, μια αξιαγάπητη ηρωίδα, ένα πολύ πρωτότυπο θέμα.
Η μικρή Ερμιόνη, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο, να αποκτήσει ένα κατοικίδιο. Έτσι την ημέρα των γενεθλίων της, οι γονείς της, της χαρίζουν ένα...κοτρόνι! Ένα μεγάλο, γκρι, ολοστρόγγυλο κοτρόνι.
Η Ερμιόνη, παρά την πρώτη απογοήτευση, δεν θα πτοηθεί. Θα φερθεί στο κοτρόνι της, σαν σε ζωντανό κατοικίδιο:θα του χαρίσει ένα όνομα, θα του φορέσει λουράκι, θα το κανακέψει, θα το βγάλει βόλτα, θα το εκπαιδεύσει, θα το κάνει μπάνιο, θα παίξει μαζί του, μέχρι και χειροποίητο σκουφάκι από τη γιαγιά της θα του βάλει. Η Ερμιόνη θα αγαπήσει το κοτρόνι της σαν αληθινό πλάσμα και εύχεται  να μπορούσε κι εκείνο να νιώσει το ίδιο. Θα μπορέσει άραγε η αγάπη της να κάνει ένα θαύμα;
Η ιστορία του Stephen Martin, είναι ένας ύμνος στην παιδική φαντασία, στην υπομονή, στην προσαρμοστικότητα, και στην ικανότητα να βρίσκεις το καλό μέσα σε κάθε αντίξοη κατάσταση. Όπως όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάχνεις λεμονάδα, έτσι και όταν σου δίνει ένα κοτρόνι για κατοικίδιο, κάνε ότι καλύτερο μπορείς με αυτό, και ποιος ξέρει, το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει. Η τόσο αγαπητική, αληθινή, και γεμάτη ευγνωμοσύνη στάση της Ερμιόνης απέναντι στο κοτρόνι της, είναι απίστευτα συγκινητική, ενώ το απρόσμενο τέλος της ιστορίας θα γεμίσει τον αναγνώστη ικανοποίηση και ελπίδα.
Σε ρετρό εικονογράφηση, η ιστορία της μικρής Ερμιόνης και του παράξενου κατοικίδιού της θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα βιβλία για παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχω διαβάσει.

Συγγραφέας: Stephen W. Martin
Εικονογράφος: Samantha Cotterill
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια