Παραμύθια με καρπούζι

Ένα βιβλίο γεμάτο νοσταλγία. Για τα παιδικά καλοκαίρια που πέρασαν. Για τα πρόσωπα που τα σημάδεψαν. Για τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα χρώματα, τα ακούσματα, που γέμισαν τα ατέλειωτα καλοκαιριάτικα μεσημέρια μας.
Ένα βιβλίο για την απώλεια. Αλλά και ένα βιβλίο για ό,τι κερδίσαμε μοιραζόμενοι τις ζωές μας, τα παιχνίδια, τις ιστορίες μας, μια φέτα καρπούζι... Μια ιστορία για ό,τι χάνεται, μα μένει πάντα εντός μας, σαν το πιο δικό μας κομμάτι. Μια ιστορία ποιητική, μα και τόσο γήινη, που πατά πάνω στο σώμα του καλοκαιριού και σε εκτοξεύει στ' αστέρια.
Η ιστορία της Ιωάννας Μπαμπέτα, είναι  η ιστορία του καθενός από εμάς που είχε την τύχη να έχει μια γιαγιά στοργική, με την καλοσύνη να λάμπει στο πρόσωπό της. Μια γιαγιά που έκανε τις ιστορίες της σεντόνι ανάλαφρο να μας σκεπάσουν. Αλλά και όσων είχαμε την ευτυχία να μοιραστούμε τα καλοκαίρια μας με φίλους καλούς, που είτε έμειναν, είτε ξεμάκρυναν από τη ζωή μας, άφησαν το σημάδι τους στις παιδικές μας αναμνήσεις.
Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα, είναι μια μπαλάντα αφιερωμένη στην παιδική αθωότητα, εκεί που η ανατολή της νιότης, συναντά τη δύση της ζωής, σε ένα μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, δίπλα σε μια πιατέλα με μοσχομυριστό καρπούζι.
Η υπέροχη εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, εστιάζει στο ουσιαστικό, επικεντρώνεται στο τώρα που τα συναισθήματα ανθίζουν, ενώ με την υπέροχη, σχεδόν υδάτινη, διαφάνεια των ζωγραφιών της αφήνει τον αναγνώστη, σαν πίσω από κουρτίνα, να αγναντέψει το αύριο, τη ζωή που προελαύνει ακάθεκτη.  Ένα υπέροχο βιβλίο!

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σχόλια