Με οικογένεια (η παράσταση)


Ένα από τα πιο κλασικά και πολυδιαβασμένα έργα παιδικής λογοτεχνίας, το " Με οικογένεια" του Hector Malot, ανεβαίνει φέτος, για πρώτη φορά ως θεατρικό έργο, στην παιδική σκηνή του θεάτρου Χυτήριο.  Η δυνατή ιστορία του Μalot, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Αθανασίας Καλογιάννη και οι εξαιρετικές ερμηνείες τόσο της πρωταγωνίστριας Σοφίας Μανωλάκου, όσο και των δευτεραγωνιστών, καθιστούν τη συγκεκριμένη παράσταση μια από τις καλύτερες που έχουμε παρακολουθήσει.
Μέσα από την αφήγηση της σκληρής ζωής της μικρής Περρίν, που χάνει πρώτα τον πατέρα και μετά τη μητέρα της στο ταξίδι από το Παρίσι προς το Μαροκούρ - ένα ταξίδι, που ο θεατής μόνο στο τέλος της παράστασης καταλαβαίνει για ποιο λόγο έπρεπε να κάνουν,  η σκηνοθέτης στήνει μια παράσταση ύμνο στην ανθρώπινη θέληση. Μια παράσταση ύμνο στη δύναμη του ανθρώπου να προχωρά και να ελπίζει, παρά τις όποιες αντιξοότητες και ατυχίες, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να φωτίσει τη ζωή, όχι μόνο σαν ένα αγώνα για επιβίωση, αλλά σαν μια μάχη που έχει για σύμμαχο την ανιδιοτελή αγάπη, την ελπίδα, το όνειρο.
Η Περρίν γίνεται σύμβολο της αέναης μάχη του ανθρώπου με τη μοίρα, αλλά και δημιουργός της προσωπικής της ευτυχίας, μέσα από την επιλογή της να τολμά, να παλεύει, να μην τα παρατά.

Με σκηνική οικονομία, υπέροχη μουσική, λιτά και ταιριαστά κοστούμια, οι ηθοποιοί αφήνονται να ξεδιπλώσουν το υποκριτικό ταλέντο τους.Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η ερμηνεία της ηθοποιού Σοφίας Κουκουλά, στο ρόλο της γριάς γυναίκας που βοηθά την Περρίν να συνεχίσει το ταξίδι της,  αλλά και της Φωτεινής Παπαδάκη στο ρόλο της Αγγλίδας μηχανικού που επισκέπτεται το εργοστάσιο του ηλικιωμένου Κου Βολφράν και η οποία δίνει μια πραγματικά ανάλαφρη νότα στην ατμόσφαιρα του έργου.

Μια υπέροχη παράσταση, που θα σας συγκινήσει και μάλλον θα σας κάνει να δακρύσετε, σε ένα προσεγμένο χώρο και μια αθέατη από το δρόμο αυλή, που σου κλέβει την καρδιά. Μην χάσετε την ευκαιρία να τη δείτε...την παράσταση...και την αυλή ;-)

Θέατρο Χυτήριο
Ιερά Οδός 44,Γκάζι
Τηλ : 2103412313
Παραστάσεις : Κυρ. 11.30 π.μ.










Σχόλια