Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ

Τα βιβλία που μου αρέσουν πιο πολύ, είναι τα βιβλία που οι ιστορίες τους είναι απλές, καθαρές και
τρεχούμενες, σαν το νεράκι της πηγής. Είναι οι ιστορίες που σε ξεδιψούν, χωρίς να σου ζητάνε τίποτα. Βουτάς μέσα τους με την καρδιά σου και ξέρεις ότι θα βγεις αλλαγμένος. Μια τέτοια ιστορία είναι και το " Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ".
Μια ιστορία απλή και μεγαλειώδης μέσα στην απλότητά της. Είναι τόση η συγκίνησή που σου προκαλούν οι λέξεις και οι εικόνες όταν μπαίνουν στη σωστή σειρά... Σαν να ανασυντάσσουν και τον κόσμο μέσα σου. Σαν να κινούν μικρούς μυστικούς μοχλούς και όλα να παίρνουν τη σωστή θέση και κυρίως τη σωστή τους διάσταση. 
Η ιστορία των Helen Docherty & Ali Pye, έρχεται απλά και τακτοποιεί τον μέσα μας κόσμο, επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητες μας με ένα τρόπο, τόσο μαγικά απόλυτο.  Δεν χωρά αμφισβήτηση η αγάπη τους!
Είναι εκεί, στο τέλος όλων των πραγμάτων, σταθερή, δυνατή, στοργική, να σου πει ότι δεν είσαι μόνος. Να ανοίξει την καρδιά σου στον κόσμο και να τον χωρέσει.
Μέσα στην τρέλα την καθημερινότητας, όπου η συσσώρευση υλικών αγαθών γίνεται κάποτε αυτοσκοπός, το βιβλίο αυτό έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε ό,τι αγαπάμε και μας αγαπά, ο ένας τον άλλο.

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο, ακόμα και για πολύ μικρά παιδιά, για να καταλάβουν την υλική φύση των πραγμάτων, σε αντιδιαστολή με την άυλη και συνεχή ροή των συναισθημάτων, αλλά είναι πιστεύω και μια τρυφερή υπενθύμιση στους μεγάλους, στον εαυτό μας, για το τι είναι αυτό που τελικά έχει σημασία στη ζωή, στην κάθε μέρα.  Σημασία έχει να αγαπάς. Γιατί όταν όλα τελειώνουν...μένει μόνο η αγάπη.

Συγγραφέας: Helen Docherty
Εικονογράφος: Ali Pye
Εκδόσεις: Ψυχογιός



αγάπη, φροντίδα, οικογένεια, φίλοι, ηλικία 3+, εκδόσεις Ψυχογιός,

Σχόλια