Τα φτερά του Νόρμαν

Δυο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ βιβλία του Tom Percival κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Ψυχογιός
και θα σας ενθουσιάσουν. Πρόκεται για τα βιβλία με τίτλο "Η ανησυχία της Ρούμπι" και "Τα φτερά του Νόρμαν".
Ο Νόρμαν ήταν πάντα φυσιολογικός, απολύτως φυσιολογικός μέχρι που μια μέρα… έβγαλε φτερά. Μετά την πρώτη έκπληξη και τον ενθουσιασμό για τα φερτά του, ο Νόρμαν πιστεύει ότι δεν θα γίνει αποδεκτός με αυτό το νέο του χαρακτηριστικό, καθώς σκέφτεται πως οι άλλοι, που πάντα ήξεραν τι να περιμένουν από εκείνον θα αισθάνονται άβολα με αυτά. Αποφασίζει λοιπόν να τα κρύψει, να μην τα χρησιμοποιήσει, να κάνει ότι δεν υπάρχουν. Ντύνεται ένα χοντρό μπουφάν και κρύβει όχι μόνο τα φτερά αλλά και τα συναισθήματά του.

Η πρωτότυπη ιστορία του Tom Percival μιλά στα παιδιά για την αξία της αυτοεκτίμησης. Τα βοηθά να μάθουν να τολμούν να είναι ο εαυτός τους, να έχουν το θάρρος να το δείξουν και να ακολουθήσουν τα δικά τους θέλω. Η ιστορία του μικρού Νόρμαν μας θυμίζει ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό, έχει το δικό του τρόπο να εκφράζεται, να επικοινωνεί και ότι δεν θα πρέπει να νιώθει άβολα με αυτό.
Το απλό, αλλά εύστοχο κείμενο και η εντυπωσιακή εικονογράφηση, προκαλεί τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα πολύχρωμα φτερά των δυνατοτήτων και της φαντασίας τους.
Στο αυριανό post, έρχεται η Ρούμπι με την ανησυχίας της! 


Συγγραφέας - Εικονογράφος: Tom Percival
Εκδόσεις: Ψυχογιός



 αυτοεκτίμηση, θάρρος, εαυτός, διαφορετικότητα, φιλία, ηλικία 4+, εκδόσεις Ψυχογιός,

Σχόλια